Διαθέσιμη η νέα SAM 460cr

Η ACube Systems ανακοίνωση την διαθεσιμότητα της νέας Sam 460cr. Όπως ανακοινώθηκε στο φετινό Amiwest, η Sam 460cr είναι μια νέα motherboard που βασίζεται στην Sam 460ex χωρίς όμως να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου και SATA controller. Σκοπός της είναι να πέσει όσο το δυνατόν το κόστος της, μιας και άυτά που λείπουν μπορείτε να τα προσθέσετε με πρόσθετες κάρτες. H ACube Systems προχώρησε σε αυτή την απόφαση, μιας και είδε ότι πολλοί χρήστες που αγόρασαν την Sam 460ex προμηθεύτηκαν και αντίστοιχες κάρτες επέκτασης.

Η νέα Sam 460cr υπάρχει σε δύο εκδόσεις, μία με επεξεργαστή στα 1.1GHZ και μία στα 1GHz. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν μία PCI, μία PCIe 1x και μία PCIe 4x, για τις επεκτάσεις σας, καθώς και 7 USB ports και μία Gigabit ethernet. Το κόστος της είναι 539€  για το πρώτο μοντέλο και 469€ για το δεύτερο. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν φόρους και μεταφορικά.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και μια νέα lite έκδοση του driver για Radeon HD κάρτες γραφικών η οποία θα δίνεται μαζί με κάθε Sam 460cr. Η νέα αυτή έκδοση ονομάζεται RadeonHD Lite και έχει κάποιους περιορισμούς σε σχέση με την πλήρη έκδοση. Υποστηρίζει ανάλυση οθόνης μέχρι 1024x768 και δεν θα έχει δυνατότητες composition.

Περισσότερες πληροφορίες γαι την Sam 460cr και για τον νέο RadeonHD lite driver θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.