Διαθέσιμη για αγορά η AmigaOne X5000

Η πολυαναμενόμενη AmigaOne X5000 είναι διαθέσιμη για αγορά από τα περισσότερα online καταστήματα του χώρου. Το AmigaOS 4.1 FE έχει μεταφερθεί στο σύστημα και είναι πολύ σταθερό. Η AmigaOne X5000 είναι η τρίτη κατά σειρά AmigaOne που δημιουργεί η A-EON Technolodgy Ltd, και αυτή την στιγμή η ναυαρχίδα της εταιρείας.

Η νέα AmigaOne X5000 βασίζεται στην motherboard Cyrus+ και είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή dual-core PowerPC SOC type P5020 64-bit χρονισμένο στα 2.0GHz. Μπορείτε να την αποκτήσετε πλήρης, με κουτί μνήμες κ.λπ., ή μόνο την motherboard ώστε να φτιάξετε μόνοι σας το σύστημά σας. Το κόστος της Cyrus+ ξεκινάει από τα 1400€ και πάνω, ανάλογα πάντα και από πιο μαγαζί το αγοράσετε.

Στα επόμενα σχέδια την A-EON Technolodgy Ltd είναι να κυκλοφορήσει η Cyrus+ με την quad-core PowerPC SOC type P5040 64-bit, μόλις θα είναι διαθέσιμος. Η motherboard έχει υλοποιηθεί έτσι ώστε να μην υπάρξουν ασυμβατότητες μεταξύ τους.

Προς το παρών είναι διαθέσιμη από τα καταστήματα Relec, Amedia, Amiga on the Lake, και σύντομα θα προστεθούν και άλλα. Περισσότερες πληροφορίες για την AmigaOne X5000 μπορείτε να βρείτε στο επίσημο wiki page της A-EON Technolodgy Ltd.