Amibian 1.313

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Amibian, 1.313 στην οποία έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις. Με το Amibian έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε την δική σας Amiga με λίγα χρήματα και πολύ μικρή σε μέγεθος, καθώς υποστηρίζει το Raspberry Pi 3, το οποίο είναι ένας πολύ μικρός υπολογιστής τσέπης.

Βασίζεται σε έναν επεξεργαστή SoC, παρόμοιο με αυτούς που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα, ο οποίος έχει τέσσερις πυρήνες, και είναι χρονισμένος στα 1.2GHz. Για το Raspberry Pi υπάρχουν πάρα πολλά λειτουργικά συστήματα διαθέσιμα, με τα περισσότερα από αυτά να βασίζονται σε κάποια Linux διανομή. Έτσι είναι και το Amibian, το οποίο βασίζεται σε Linux και όταν ξεκινάει τρέχει απευθείας το uae4arm.

Το uae4arm είναι υπεύθυνο για την προσομείωση της Amiga στο σύστημα. Αν έχετε χρησιμοποιήσει παλιότερα το WinUAE, θα βρείτε πολλά κοινά στοιχεία με αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ρυθμίσεις του Amibian θα βρείτε και στην επίσημη σελίδα του. Μπορείτε να διαβάσετε την δοκιμή που είχα κάνει στην προηγούμενη έκδοση εδώ, όπου θα βρείτε πολλές πληροφορίες για το πως θα το χρησιμοποιήσετε.