Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MorphOS 3.10

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MorphOS 3.10, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις του λειτουργικού από την εποχή που από την 2.x πήγε στην 3.x. Και κάπως έτσι δικαιολογούνται τα 2.5 χρόνια ανάπτυξης και τα χίλια κύματα που πέρασε. Στην νέα αυτή έκδοση έχουν γίνει πολλές διορθώσεις προβλημάτων και βελτίωση επιδόσεων, καθώς επίσης έχει βελτιωθεί και η σταθερότητα του συστήματος.

Το MorphOS 3.10 τρέχει κανονικά στην νέα AmigaOne X5000 της A-EON, η οποία είναι και από τους ταχύτερους υπολογιστές όπου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η υποστήριξη hardware έχει βελτιωθεί με την προσθήκη και χρήση νέων drivers για κάρτες γραφικών, scanners, κάρτες δικτύου, SATA controllers και USB κάρτες ήχου.

Προστέθηκαν τέσσερα νέα, και πιο μοντέρνα themes, για πιο ευχάριστη χρήση του συστήματος, νέες γραμματοσειρές και η δυνατότητα χρήσης διανυσματικών εικονιδίων, όπως τα SVG.

Ανάμεσα στις εφαρμογές που έρχονται με το MorphOS 3.10, υπάρχει και το Flow Studio το οποίο είναι ένα νέο IDE για developers για ανάπτυξη κώδικα, το οποίο έχει λειτουργίες που κάνουν την ζωή του προγραμματιστή πιο εύκολη, όπως η δυνατότητα αποσφαλμάτωσης του κώδικα.

Η νέα αυτή έκδοση διατίθενται εντελώς δωρεάν για όσους έχουν αγοράσει κάποια από τις προηγούμενες εκδόσεις. Αν δεν το έχετε αγοράσει, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε στο μηχάνημά σας, αν φυσικά αυτό υποστηρίζεται, και να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν για 30 λεπτά. Αν θέλετε να το αγοράσετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ανάλογο πρόγραμμα που υπάρχει στην διανομή και μετά από λίγες ώρες θα παραλάβετε το προσωπικό σας κλειδί.

Περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές που έχουν γίνει θα βρείτε εδώ. Οι λιγότερο έμπειροι χρήστες καλό είναι να διαβάσουν τον τρόπο εγκατάστασης αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων, προτού προχωρήσουν στην εγκατάστασή του. Όσοι χρησιμοποιούν ήδη το MorphOS μπορούν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της έκδοσής τους. Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο MorphOS 3.10 από εδώ.