ModSurfer

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφόρησε για την Amiga, το οποίο ονομάζεται ModSurfer. Σε αυτό χειρίζεστε ένα Boing Ball, ξέρετε, την μπάλα εκείνη με τα κόκκινα και λευκά τετραγωνάκια, σήμα κατατεθέν του αγαπημένου μας μηχανήματος. Αυτή τρέχει επάνω σε ένα δρόμο με τρεις λωρίδες, όπου υπάρχουν κάποια τετράγωνα. Η θέση των τετραγώνων καθώς και η ταχύτητα που τρέχει η μπάλα καθορίζεται από την μουσική.

Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι καλείστε να επιλέξετε κάποιο μουσικό θέμα, από τα 17 που έρχονται με το παιχνίδι, το οποίο θα είναι και η πίστα σας. Αφού το μουσικό κομμάτι διαβαστεί, αποτυπώνεται στις λωρίδες με κάποια τετράγωνα τα οποία αντιπροσωπεύουν κάποιους ήχους της μουσικής. Αυτά ακούγονται μόνο αν η μπάλα περάσει από πάνω τους. Η λογική πλησιάζει το γνωστό Guitar Hero. Επίσης υπάρχει πάνω δεξιά και ένας μετρητής του ποσοστού του παιχνιδιού που έχετε πετύχει να διασχίσετε με την μπάλα.

Όπως καταλαβαίνετε, το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο, και η γρήγορη κίνηση της μπάλας στις λωρίδες είναι επιτακτική. Για αυτό και η χρήση του mouse επιβάλλεται, αν θέλετε να ξεπεράσετε, έστω και λίγο, το 50% στο score. Και φυσικά στα γρήγορα κομμάτια το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, καθώς η ταχύτητα αυξάνεται πολύ.

Ένα από τα όμορφα χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορείτε να φορτώσετε στο παιχνίδι όποιο MOD τραγούδι θέλετε και έχετε σε κάποια συλλογή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φορτώσετε και να παίξετε με μουσικά θέματα από το Lotus, το Agony ή το Turrican, και έτσι αποκτάει άλλη διάσταση.

Το ModSurfer είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν από το επίσημο site του αλλά και από το Aminet. Επίσης, μπορείτε να το τρέξετε από δισκέτες, αν γράψετε τα διαθέσιμα ADFs, ή από τον σκληρό δίσκο. Δημιουργός του είναι ο Αrcanist, με το οποίο έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό παιχνιδιών 2018 English Amiga Board.

Δείτε το παιχνίδι στο παρακάτω video