Νέα αναβάθμιση για το IBrowse 2.5.3

Κυκλοφόρησε η τρίτη κατά σειρά αναβάθμιση του IBrowse 2.5, στην οποία έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις στην ταχύτητα προσπέλασης ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν ασφαλής σύνδεση με SSL.

Ποιο συγκεκριμένα:

  • Το IBrowse τώρα αποθηκεύει και επαναχρησιμοποιεί SSL session cache για όλες τις HTTPS συνδέσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνει την σύνδεση από την αρχή. Αυτό γίνεται στις διαδοχικές συνδέσεις στο ίδιο site, π.χ. όταν βλέπετε διαφορετικές σελίδες στην ίδια ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται να κάνει ξανά και ξανά την αποκωδικοποίηση του SSL, το οποίο σαν διαδικασία είναι αρκετά απαιτητική για τους αργούς επεξεργαστές. Αποτέλεσμα είναι η δραματική αύξηση στην ταχύτητα.
  • Γίνεται χρήση των Persistent Connections, μια λειτουργία που διαθέτουν τα περισσότερα site, αλλά το IBrowse δεν αξιοποιούσε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε sites με SSL, αυξάνοντας την ταχύτητα σύνδεσης με αυτά τα site. Αυτό το πετυχαίνει κρατώντας μια σύνδεση ανοιχτή, την οποία επαναχρησιμοποιεί για να κατεβάσει όλα τα αρχεία που χρειάζεται. Προτείνεται οι χρήστες με 68K επεξεργαστές να ρυθμίσουν πόσες συνδέσεις θα κάνουν σε SSL σελίδες, ώστε να μην γίνονται πολλές και μετά ο επεξεργαστής δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει όλες, με αποτέλεσμα να γίνονται timeouts στις συνδέσεις. Προτείνεται να μην υπερβαίνουν τις 4 συνδέσεις σε αργούς 68K επεξεργαστές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του IBrowse. Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη δωρεάν για όσους έχουν αγοράσει το IBrowse 2.5. Εάν έχετε κάποια παλιότερη έκδοση, μπορείτε να το αγοράσετε σε προνομιακή τιμή αναβαθμίζοντας το κλειδί σας. Οι χρήστες του AmigaOS 4 μπορούν να το αναβαθμίσουν και μέσω του AmiUpdate.