Νέα έκδοση του HippoPlayer έπειτα από 21 χρόνια

Έπειτα από 21 χρόνια, ένας από τους πιο αγαπημένους players MOD μουσικής στην Amiga, ο HippoPlayer, ανανεώνεται και κυκλοφορεί με νέες λειτουργίες και διορθώσεις προβλημάτων. Σε αυτή την νέα beta έκδοση, ο δημιουργός του, Kari-Pekka Koljonen, προσπάθησε να ανανεώσει τον player ώστε να συμβαδίζει με το σημερινό hardware και τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέοι επιταχυντές και οι νέες αναβαθμίσεις.

Έτσι, ανάμεσα στις διάφορες αλλαγές που έγιναν, αφαιρέθηκαν οποιαδήποτε όρια υπήρχαν στην διαχείριση μνήμης, βελτιώθηκε η multitasking λειτουργία του, και ανανεώθηκε το παράθυρο εμφάνισης με προσθήκη υπενθυμίσεων για τις λειτουργίες των κουμπιών, όταν ο pointer βρίσκεται από πάνω τους. Ακόμα, μειώθηκε η κατανάλωση μνήμης με την αφαίρεση διάφορων δεδομένων που παρέμεναν στην μνήμη χωρίς λόγο, και και βελτιστοποίησης του κώδικα σε διάφορα σημεία της εφαρμογής.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είχαν και σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της σταθερότητας της εφαρμογής.

Το νέο HippoPlayer μπορείτε να το βρείτε στο GitHub του developer. Για να το τρέξετε, κατεβάστε τα αρχεία hip246b και HippoPlayer.group και ρίξτε τα μέσα στον φάκελο του HippoPlayer που έχετε στο σύστημά σας. Αν δεν το έχετε, μπορείτε να το κατεβάσετε από το Aminet. Έπειτα τρέχετε το hip246b και απολαμβάνετε την νέα έκδοση.