Αύγουστος 2014

Το AmiKit είναι ίσως το πληρέστερο και ομορφότερο πακέτο με προεγκατεστημένο το AmigaOS 3.x και πάνω από 350 από τα καλύτερα προγράμματα, έτοιμα να τα τρέξετε στον υπολογιστή σας με την χρήση προσομοιωτή UAE. Στην τελευταία έκδοση, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, το AmiKit έρχεται με το AmiPUP, μια Linux διανομή βασισμένη το Slaco Puppy, η οποία είναι ιδανική για υπολογιστές χαμηλών δυνατοτήτων, καθώς δεν είναι απαιτητικό σε πόρους. Η έκδοση αυτή έρχεται σε μορφή ενός Live CD με το οποίο μπορείτε να εκκινήσετε το σύστημά σας.

Μεταφέρθηκε η τελευταία έκδοση του Odamex 0.7.0 στο MorphOS, AROS και AmigaOS 4, από τον Szilárd 'BSzili' Biró. Η Odamex είναι μια open source μηχανή για το παιχνίδι Doom, στο οποίο δίνει πολλά και διαφορετικά νέα χαρακτηριστικά. Με το Odamex μπορείτε να παίξετε τα WADs των Doom, Doom 2, Chex, TNT, Plutonia και Freedoom, τα οποία αν δεν τα έχετε μπορείτε να τα αγοράσετε από το Steam.

AmigaOS4.1 on WinUAE !

Από ότι φαίνεται, ο γνωστός Amiga Emulator WinUAE κάνει το μεγάλο αλμα, και γίνεται PPC !!!

Ο δημιουργός του του γνωστού εξωμοιωτή, Toni Wilen, δημοσίευσε μια beta εκδοση που τρέχει το AmigaOS4.1 Classic.

O Κώδικας του PPC ειναι απο το γνωστό PearPC project, και από οτι λέει εχει αρκετές ελείψεις. Αποτέλεσμα αυτόυ ειναι τα πολλα προβληματα εξωμοίωσης, που θα λυθούν μελλοντικά αλάζοντας τον κωδικα με κάτι άλλο.

Προς το παρόν όμως φαίνεται πως έχουμε κανονικά AmigaOS4.1 σε PC ! (έστω και προβληματικό)

Μια νέα έκδοση του MorphOS κυκλοφόρησε, και είναι διαθέσιμη από την ομάδα ανάπτυξης. Στην νέα αυτή έκδοση 3.7, έχουν γίνει κυρίως διορθώσεις σε προβλήματα και προσθήκες νέων λειτουργιών στα προγράμματα που την συνοδεύουν.