Μάρτιος 2016

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Icaros 2.1, μετά από 16 περίπου μήνες από την προηγούμενη. Βέβαια, άξιζε η αναμονή μιας και έχουν γίνει πολλές και σημαντικές αλλαγές. Από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες είναι η υποστήριξη των NTFS και EX-FAT filesystem, η δωρεάν έκδοση του Google Drive και η νεότερη έκδοση του OWB 1.25. 

Το Hollywood 6 απέκτησε το πρώτο του update, με το οποίο έρχονται αρκετές διορθώσεις και προσθήκες νέων χαρακτηριστικών. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε το Hollywood, είναι πλατφόρμα ανάπτυξης προγραμμάτων με τις δικές του εντολές και τον δικό του compiler, το οποίο όμως έχει την δυνατότητα εξαγωγής εκτελέσιμων αρχείων για μια πληθώρα λειτουργικών συστημάτων, όπως τα Microsoft Windows, MacOS X, Android, AmigaOS 4 κ.α..

Βγήκε το νέο τεύχος του online περιοδικού Commodore Free, νούμερο 91. Το Commodore Free είναι ένα εντελώς δωρεάν online περιοδικό με κύρια θεματολογία τους υπολογιστές Commodore και Amiga. Θα το βρείτε διαθέσιμο σε διάφορες ηλεκτρονικές εκδόσεις όπως PDF, ePUB, MOBI και HTML, ακόμα και SEQ, D64 που μπορούν να διαβαστούν από προσομοιωτές των υπολογιστών της Commodore.

Μια νέα έκδοση του EdiSyn κυκλοφόρησε, ο οποίος είναι ένας text editor για developers που προγραμματίζουν στο AROS. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, και σε όλους αυτούς τους μήνες έχουν κυκλοφορήσει αρκετά updates. Στην τελευταία έκδοση έχουν γίνει αρκετές διορθώσεις. Παρόλο που το EdiSyn είναι ακόμα σε πρώιμη κατάσταση, θα βρείτε ήδη διάφορα σημαντικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε αντίστοιχα προγράμματα όπως είναι το πολλαπλό άνοιγμα αρχείων σε tabs, syntax highlighting στον κώδικά σας, line numbers στα αριστερά κ.α.

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος του online περιοδικού REV'n'GE, το οποίο διατίθενται σε δύο γλώσσες, Ιταλικά και Αγγλικά. Σε περίπτωση που δεν έχετε ξαναδεί το REV'n'GE, σε αυτό θα βρείτε κυρίως παρουσιάσεις παιχνιδιών για όλες τις εκδόσεις των home computers όπως ZX Spectrum, Commodore, Amstrad, Atari, Amiga κ.λπ.. Σε αυτό το τεύχος την τιμητική τους έχουν τα ποδοσφαιράκια, κι έτσι θα βρείτε εκτενής παρουσιάσεις για τα Italy 1990, Italia 1990, Microprose Soccer, World Cup 90 και πολλά άλλα.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του πακέτου Chrysalis 3.9.2 για το MorphOS 3.9, 8 μήνες έπειτα από την προηγούμενη. Το Chrysalis pack είναι ένα πακέτο με πάρα πολλά προγράμματα για το MorphOS μαζεμένα σε ένα CD. Σκοπός του πακέτου είναι να λειτουργήσει σαν συμπληρωματικό του MorphOS και να δώσει την δυνατότητα σε κάποιο νέο χρήστη να εγκαταστήσει στο μηχάνημά του, γρήγορα και εύκολα, τα καλύτερα προγράμματα για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Και τι τεύχος, μάλιστα: το συγκεκριμένο βρίθει συνεργασιών και αποκλειστικοτήτων, χωρίς φυσικά να απουσιάζουν οι ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και οι μόνιμες στήλες που έκαναν τόσο κόσμο να αναγάγει το Retro Planet σε... συνήθεια!

Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε... Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με το θέμα του εξωφύλλου, που είναι ένα μεγάλο (κυριολεκτικά, αφού καταλαμβάνει 13 ολόκληρες σελίδες!) αφιέρωμα στον μοναδικό και αγαπημένο Atari 520 ST από τον γκουρού του αντικειμένου Δημήτρη 'turrican' Μπούρα.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του AmigaFuture #119 Μαρτίου - Απριλίου 2016. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Εμείς σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.