Icaros Desktop 2.0

Κυκλοφόρησε η νέα, πολυαναμενόμενη, έκδοση του Icaros Desktop 2.0. Μετά από 18 μήνες ανάπτυξης και πολλές δοκιμαστικές εκδόσεις, κυκλοφόρησε η νέα αυτή έκδοση του πιο ολοκληρωμένου πακέτου βασισμένο στο AROS. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές σε πάρα πολλά σημεία, με κύρια την μετάβαση στο Directory Opus 5 Magellan ως περιβάλλον χρήσης, το οποίο μεταφέρθηκε και τρέχει native στο AROS από τότε που άνοιξε ο πηγαίος κώδικάς του.

Όπως είπαμε και πριν, έχουν γίνει αλλαγές και βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα του Icaros, μερικά από τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

  • Χρήση του Directory Opus 5 Magellan ως περιβάλλον χρήσης, το οποίο μεταφέρθηκε από τον Szilárd Biró. Έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις του Directory Opus, για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών του. Έχουν δημιουργηθεί αρκετοί αυτοματισμοί και έχουν προστεθεί πολλά όμορφα εικονίδια.
  • Νέος kernel βασισμένος στον ABIv0, αλλά με πολλά νέα στοιχεία από τον ABIv1, τα οποία μεταφέρθηκαν από τον Krzysztof Smiechowicz
  • Ανανεωμένο Janus-UAE στο οποίο έχουν γίνει πολλές διορθώσεις προβλημάτων, από τον δημιουργό του τον Oliver Brunner
  • Ανανεωμένος Odyssey Browser ο οποίος είναι στην έκδοση 1.23 και ο οποίος μεταφέρθηκε από τον Krzysztof Smiechowicz
  • Ανανεώθηκε το DiskImage GUI με το οποίο μπορείτε να κάνετε mount αρχεία ADF και ISO, σαν virtual συσκευές.

Η έκδοση 2.0 δεν μπορεί να αναβαθμίσει μια παλιά σας εγκατάσταση, και αναγκαστικά θα πρέπει να κάνετε νέα εγκατάσταση. Για αυτό φροντίστε κάνετε ένα backup όλα σας τα δεδομένα πρίν την κάνετε εγκατάσταση.

Και σε αυτή την έκδοση υποστηρίζονται τα Ελληνικά ώστε να μπορείτε να γράφετε σωστά και να διαβάζετε στην γλώσσα μας. Αναγκαίες είναι όμως κάποιες ρυθμίσεις. Ανατρέξτε στο άρθρο "AROS και Ελληνικά" για λεπτομέρειες.

Το νέο Icaros Desktop είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την πλήρης Live! έκδοση με μέγεθος περίπου 1.5GB, και την light έκδοση σε περίπτωση που την θέλετε σε CD-Rom ή σε ένα μικρό USB flash drive. Και τις δύο θα τις βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Icaros Desktop, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες.