MomosIRC 2.2

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MomosIRC 2.2, ενός προγράμματος που σας δίνει την δυνατότητα να συνδεθείτε σε IRC κανάλια και να συνομιλήσετε σε πραγματικό χρόνο με άλλους χρήστες. Προτού εμφανιστούν και εδραιωθούν τα προγράμματα Instant Messaging όπως το ICQ, MSN και άλλα, τα IRC κανάλια ήταν πάντα γεμάτα κόσμο όπου γινόντουσαν συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων. Τα τελευταία χρόνια η χρήση τους έχει φθίνει, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί, καθώς όλο και περισσότερα sites ή ομάδες χρηστών το χρησιμοποιούν σαν τρόπο επικοινωνίας.

Στην τελευταία έκδοσή του έχουν γίνει πολλές διορθώσεις στο GUI ώστε να μην παρουσιάζονται προβλήματα στην χρήση. Ακόμα έχουν γίνει τα παρακάτω:

  • Υπάρχει η δυνατότητα να εναλλάσσετε τα κανάλια με συνδυασμό πλήκτρων, το αριστερό Amiga κουμπί και ένα νούμερο, από το 1 εώς το 0
  • Με την εναλλαγή σε άλλο κανάλι, αμέσως ενεργοποιείται και το πεδίο κειμένου, ώστε να αρχίσετε να γράφετε αμέσως το μήνυμά σας
  • Μπορείτε πια να σώσετε τις ρυθμίσεις χωρίς να σας ζητείται να εισάγετε όνομα αρχείου
  • Διορθώθηκε το πρόβλημα αλλαγής της λίστας με τα κανάλια που θα ανοίγουν αυτόματα κατά την σύνδεση
  • Βελτιώθηκαν οι συναρτήσεις λήξης περιόδου κατά την σύνδεση σε κάποιο server

Το MomosIRC διατίθενται δωρεάν ως Freeware και δημιουργός του είναι ο Marian "MaaG" Guc. Μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του, ενώ αν συναντήσετε κάποια προβλήματα, μπορείτε να τα δηλώσετε στο bugtracker ώστε να διορθωθούν σε επόμενες εκδόσεις.