E-UAE PPC JIT beta5

Κυκλοφόρησε μια νέα beta έκδοση του E-UAE για PPC επεξεργαστές, με υποστήριξη Just In Time (JIT) προσομοίωσης. Στην νέα αυτή έκδοση έχουν γίνει κυρίως διορθώσεις σε προβλήματα, αλλά και η ταχύτητα έχει βελτιωθεί πολύ. Στόχος του προγραμματιστή Almos Rajnai είναι όταν το project ολοκληρωθεί να μπορεί να τρέχει όλα τα παιχνίδια που απαιτούν γρήγορο επεξεργαστή (68020+) και γραφικά με πολλά χρώματα, όπως υποστήριξη για AGA, πολύ πιο γρήγορα και αποδοτικά.

Για να το δοκιμάσετε μπορείτε να το κατεβάσετε από το επίσημο blog site, όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το project. Για να το εγκαταστήσετε στο AmigaOS 4, υπάρχει μια beta έκδοση του RunInUAE, το οποίο το ενσωματώνει και μάλιστα έχει προστεθεί η επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του JIT από το menu, το οποίο φυσικά γράφεται και στις ρυθμίσεις του κάθε παιχνιδιού. Έτσι, αν θέλετε για λόγους συμβατότητας να απενεργοποιήσετε το JIT αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα από το menu του προγράμματος. Την συγκεκριμένη έκδοση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Όσοι είστε κάτοιχοι μιας AmigaOne X1000 υπάρχει ειδική έκδοση του E-UAE για το συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο έχει καλύτερη απόδοση, με βάση τον δημιουργό του. Θα το βρείτε όμως μόνο στο πακέτο του E-UAE PPC JIT beta5 και όχι στο RunInUAE beta.

Κάνοντας μια σύγκριση της νέας έκδοσης με την πρώτη beta1 έκδοση με βάση το SysInfo, η αύξηση της ταχύτητας είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Aπό τα 4611 dhrystones της beta1 έκδοσης έχει φτάσει στα 41778 dhrystones στην beta5.