Tower57 Preview

Το Tower57 είναι ένα shoot'em up παιχνίδι το οποίο σε πολλούς θα θυμίσει το παλιό καλό Chaos Engine. Το παιχνίδι έχει να κάνει με έναν αινιγματικό κόσμο όπου όλοι οι πολίτες ανήκουν σε πύργους και η κοινωνία ελέγχεται από μια μυστηριώδη ανώτερη δύναμη, η οποία αναφέρεται ως "Μητέρα". Αποστολή σας είναι να αποκαλύψετε τον έλεγχο της "Μητέρας", πηγαίνοντας στον πύργο 57 όπου κατοικεί.

Το Tower57 ξεκίνησε από ένα πολύ επιτυχημένο kickstarter campaign στο οποίο υπήρχε ως stretch goal η μεταφορά του παιχνιδιού στο AmigaOS 4 και στο MorphOS, δουλειά την οποία ανέλαβε ο Daniel Mussener (Wings Battlefield, WingsBattle Squadron κ.α.). Η έκδοση του παιχνιδιού για PC κυκλοφόρησε επίσημα στις 16 Νοεμβρίου. Εδώ και λίγες μέρες έχω στα χέρια μου την preview έκδοση για AmigaOS 4 και Morphos, την οποία φυσικά και δοκίμασα ώστε να σας μεταφέρω πληροφορίες για το παιχνίδι, το οποίο έτρεξα στις AmigaOne X1000 και A1222.

Ξεκινώντας το παιχνίδι πρέπει να επιλέξετε τρεις χαρακτήρες από τους έξι διαθέσιμους. Αυτοί θα είναι τα μέλη της επίλεκτης ομάδας σας, η οποία θα αναλάβει να ξεσκεπάσει τα σχέδια της "Μητέρας". Κάθε ένας χαρακτήρας έχει διαφορετικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά, κάτι που δίνει μεγαλύτερο βάθος στο παιχνίδι. Αν τώρα έχετε και κάποιο φίλο σας στο ίδιο σπίτι, μπορείτε να μοιραστείτε τους χαρακτήρες και να παίξετε μαζί ταυτόχρονα.

Όπως σας είπα στην αρχή, το παιχνίδι θυμίζει το Chaos Engine, οπότε βλέπετε όλη την εξέλιξη από ψηλά με μια κλήση. Με τα πλήκτρα καθοδηγείτε τον χαρακτήρα σας ενώ με το ποντίκι στοχεύετε τους αντιπάλους σας και πυροβολείτε. Πυροβολείτε ό,τι κινείται ή όχι, καθώς καταστρέφοντας τεράστια κουτιά ή κάδους σκουπιδιών μπορείτε να βρείτε και να μαζέψετε χρήματα, ή καταστρέφοντας τοίχους να βρείτε κρυφά δωμάτια. Διάσπαρτα στις πίστες υπάρχουν όπλα, σφαίρες, φάρμακα και πολλά άλλα αντικείμενα, όπου όλα κάνουν το αναμενόμενο.

Στον δρόμο σας βρίσκετε και πολλά στοιχεία στα οποία αλληλεπιδράτε, όπως οθόνες υπολογιστών για να μάθετε νέα από τον κόσμο στον οποίο κινήστε, μηχανήματα που θα αναβαθμίσουν τα χαρακτηριστικά των χαρακτήρων σας και αυτόματους πωλητές όπου θα αγοράσετε φάρμακα και σφαίρες. Όπως καταλαβαίνετε είναι απολύτως αναγκαίο να μαζέψετε όσα περισσότερα νομίσματα μπορείτε να βρείτε. Ακόμα, θα συναντήσετε πολλούς NPC χαρακτήρες που θα σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες ή θα σας κατευθύνουν στα επόμενα βήματά σας. Οι διάλογοι είναι σε πολλά σημεία ξεκαρδιστικοί, ενισχύοντας την αίσθηση του χιούμορ που χαρακτηρίζει το παιχνίδι.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να θυμίζουν 16bit παιχνίδια, αλλά φυσικά μπορείτε να το παίξετε σε Full HD αναλύσεις. Είναι πολύχρωμα και ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένα, με πολλά εφέ εκρήξεων και πυροβολισμών να γεμίζουν την οθόνη, μαζί με τα κομμάτια των εχθρών σας. H έκδοση για το AmigaOS 4 και το MorphOS έχει την δυνατότητα εμφάνισης γραμμών που θυμίζουν τα παλιά monitors, κάτι που δεν υπάρχει στην έκδοση για PC. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, αν και προσωπικά το βρήκα πολύ όμορφο.

Τα ηχητικά εφέ είναι αρκετά πλούσια, με διαφορετικούς ήχους για κάθε όπλο, κάθε αντικείμενο και κάθε κάθε εχθρό, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με αυτό που βλέπετε. Σε κάποια σημεία υπάρχουν φωνητικά ηχητικά, των οποίων η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη, αλλά κάνουν την δουλειά τους.

Το Tower57 δημιουργήθηκε από την Pixwerk και την διανομή έχει αναλάβει η 11 Bit Studios. Την μεταφορά στο AmigaOS την έχει αναλάβει ο Daniel Mussener. Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη σελίδα του. 

Δείτε στο παρακάτω video πως παίζει σε μια AmigaOne X1000 με το AmigaOS 4.1 FE εγκατεστημένο.