Παίξτε το It Came From The Desert στα Ελληνικά

Πριν λίγο καιρό ανέβηκε στο Aminet ένα patch που μεταφράζει το It Came From The Desert στα Ελληνικά. Δημιοοργός του είναι ο Σπύρος Παπακώτσης, ο οποίος αφιέρωσε μπόλικο χρόνο για να δημιουργήσει το συγκεκριμένο patch, αλλά και δύο installers, έναν για AmigaOS 1.3 και έναν για το 3.1.

Δεν σταμάτησε όμως στην μετάφραση των κειμένων μόνο, αλλά ψηφιοποίησε σε ήχο και όσα ακούγονται στη διάρκεια του παιχνιδιού, π.χ. στην εισαγωγή αλλά και στην προσπάθεια απόδρασης από το νοσοκομείο. Σε αυτό τον βοήθησαν ο Δημήτρης "VincentGR" Αθανασίου και η Πολίνα Παπακώτση, των οποίων οι φωνές ακούγονται πολύ καθαρά και ταιριάζουν με το ύφος του παιχνιδιού.

Το It Came From The Desert αναπτύχθηκε από την Cinemaware και κυκλοφόρησε το 1989. Εμπνευσμένο από δεκάδες B movies του 1950, όπου αναλαμβάνετε τον ρόλο του Dr. Greg Brandley ο οποίος φθάνει στο Lizard Breath, μια κωμόπολη στην Καλιφόρνια την 1 Ιουνίου του 1951. Ως γεωλόγος σκοπός σας είναι να μελετήσετε μια περιοχή νοτιοδυτικά της κωμόπολης όπου κατέπεσε ένας μετεωρίτης.

Από αυτή την πτώση εμφανίζονται τεράστια μυρμήγκια, όπου την ευθύνη της μετάλλαξης έχει η ραδιενέργεια που εκπέμπουν τα κομμάτια του μετεωρίτη. Από εκείνη την στιγμή η πόλη βρίσκεται σε κίνδυνο, κι εσείς πρέπει φέρετε αποδείξεις ώστε να ενεργοποιηθεί η πολιτεία και να επέμβει ο στρατός. Πολλές φορές θα κλιθείτε να αντιμετωπίσετε τα υπερμεγέθη ζώα από πολύ κοντά, αν και πολλές φορές θα καταλήξετε στο νοσοκομείο.

Εγκατάσταση του patch

Η εγκατάσταση της Ελληνικής μετάφρασης είναι πάρα πολύ απλά, αλλά ας δούμε τα βήματα παρακάτω. Αρχικά θα πρέπει να αποσυμπιέσετε το lha αρχείο που θα κατεβάσετε από το Aminet. Ανοίγοντάς το θα δείτε τα παρακάτω αρχεία.

Τρέξτε τον Installer από το αρχείο Install_Translation. Ίσως σε εσάς ο installer να είναι διαφορετικός από τον δικό μου, καθώς χρησιμοποιώ τον InstallerNG. Τα βήματα όμως θα είναι όλα ίδια και με τα ίδια κείμενα. Αν τώρα η γλώσσα στο σύστημά σας είναι η Ελληνική, τότε θα βλέπετε μεταφρασμένα και τα κείμενα σε κάθε βήμα της εγκατάστασης.

Στο πρώτο βήμα παρακάτω ο Σπύρος αναφέρεται στις συμβατές εκδόσεις του παιχνιδιού και δίνει πληροφορίες για τον δημιουργό του.

Επιλέξτε τον φάκελο όπου έχετε εγκατεστημένο το παιχνίδι. Εγώ δίνω τον WHDLoad φάκελο.

Στον επόμενο βήμα πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να εφαρμοστεί το patch στον ίδιο τον φάκελο ή αν θέλετε να δημιουργηθεί ένα αντίγραφό. Εγώ επιλέγω το δεύτερο.

Προτού εφαρμοστούν οι αλλαγές σας εφανίζει τις επιλογές σας, ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος.

Εάν έχετε επιλέξει κάποια WHDLoad εγκατάσταση, θα δείτε μια επιβεβαίωση ότι υποστηρίζεται και που ακριβώς θα γίνει η εγκατάσταση.

Μόλις η εγκατάσταση ολοκληρωθεί θα δείτε το παρακάτω μήνυμα.

Και τώρα μπορείτε να πάτε στην νέα εγκατάσταση και να ξεκινήσετε το παιχνίδι.

Πραγματικά ο Σπύρος έχει κάνει πολύ καλη δουλειά, την οποία και θα διαπιστώσετε αν παίξετε το παιχνίδι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video με την διαδικασία εγκατάσταση και σε WB 1.3 καθώς και μερικά screenshots από το παιχνίδι στα Ελληνικά.