Νέα από το AmiWest 2019

Το τελευταίο AmiWest ολοκληρώθηκε, και σε αυτό βγήκαν κάποια νέα, αν και οι περισσότερες ομιλίες και παρουσιάσεις ήταν για θέματα που ακούσαμε και στο Amiga34. Μάθαμε όμως πολύ περισσότερα πράγματα για την ExecSG ομάδα ανάπτυξης, της οποίας ηγείται ο Steven Sollie, πρώην team lead της ομάδας ανάπτυξης του AmigaOS 4.

Ο Trevor Dickinson μίλησε στην παρουσίασή του για την νέα έκδοση του Enhancer Package v2.0, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα με νέες εκδόσεις των προγραμμάτων που συμπεριλαμβάνονται, καθώς και νέες εφαρμογές. Όσοι έχουν την προηγούμενη έκδοση θα μπορούν να αναβαθμίσουν με κάποια έκπτωση, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να το αγοράσουν εξ' αρχής. Δωρεάν όμως θα δοθεί το Enhancer Software Core πακέτο το οποίο απευθείνεται σε developers και περιλαμβάνει Libraries, Classes, Gadgets, το AmiSphere και το Updater πρόγραμμα της A-EON. Επίσης, μίλησε για την κυκλοφορία της Tabor Early Adopter Edition, η οποία θα κοστίζει $450 (περίπου 400€) και την οποία θα μπορείτε να την παραγγείλετε σύντομα. Ακόμα μίλησε για την AmigaOne X5000+ και την ιστορία πίσω από το ExecSG, ποιος το δημιούργησε αρχικά και πως έφτασε στα χέρια του.

 

Ο Steven Solie παρουσίασε το ExecSG, όσων αφορά τα πιο τεχνικά θέματα, τι είναι και ποιοι δουλεύουν σε αυτό. Μαζί με τον Trevor απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις του κοινού.

 

Ο Tony Wyatt έκανε μια παρουσίαση για το νέο NGFS και πως σχεδιάστηκε το νέο filesystem για το AmigaOS 4.

 

Ο Alex Perez παρουσίασε ένα νέο hardware για τις Amiga Classic, το FloppyHaus, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτώνετε παιχνίδια από μια SD κάρτα. Επίσης μίλησε για το A.L.I.C.E. laptop και το στάδιο του project. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο RabbitHoleComputing.com.

 

O Doug Compton έκανε δύο παρουσιάσεις και μίλησε για τα videos που δημιουργεί στο YouTube και για προγράμματα που χρησιμοποιεί στις Amiga.

 

Μια από τις μέρες του event βρέθηκε στο AmiWest ο Ron Nicholson, από τους βασικούς Amiga Engineers ο οποίος μίλησε για τις εποχές στην Commodore και ιστορίες από την εποχή εκείνη.