Νέο MorphOS 3.13

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MorphOS 3.13, η οποία διαθέτει διορθώσεις προβλημάτων και κάποιες νέες λειτουργίες, όπως η νέα εμφάνιση κειμένων, συμπεριλαμβανομένης της νέας εμφάνισης των γραμματοσειρών, ρυθμίζοντας την εξομάλυνση και το γέμισμα τους.

Στην νέα αυτή έκδοση μπορείτε να ρυθμίσετε τις γραμματοσειρές έτσι ώστε να εμφανίζονται καλύτερα στις LCD οθόνες, καθώς τς καθιστά πιο καθαρές και εύκολες στην ανάγνωση. Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε την νέα αυτή λειτουργία, και αφού εγκαταστήσετε την νέα έκδοση 3.13, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις για τις γραμματοσειρές, ενεργοποιήστε το "LCD" anti-aliasing, σώστε τις αλλαγές και επανεκκινήστε το σύστημά σας. Έπειτα τρέξτε το Flow Studio, πηγαίνετε στο Editor Settings και ενεργοποιήστε το TTEngine mode.

Πέρα από τις γενικότερες βελτιώσεις στην σταθερότητα, στην απόδοση και στην ασφάλεια, έγιναν διορθώσεις για τα μηχανήματα Pegasos I, Pegasos II και Sam 460. Επίσης, προστέθηκαν drivers για την on-board κάρτα δικτύου της A-EON P50x0 mainboards (X5000). Για τους κατόχους Apple PowerMac7.x υπολογιστών, υπάρχει ένα νέο εργαλείο με το οποίο μπορείτε να ορίσετε την ταχύτητα των εσωτερικών ανεμιστήρων, καθώς και να βλέπετε την κατάστασή τους και την εσωτερική θερμοκρασία του μηχανήματος.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο βασικό skin, τις οποίες θα δείτε αμέσως μετά την επανεκκίνηση αν είναι αυτό που χρησιμοποιείτε. Το προηγούμενο skin είναι διαθέσιμο, και μπορείτε να το επιλέξετε ως "Ferox" από τις ρυθμίσεις του συστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές που έχουν γίνει θα βρείτε εδώ. Οι λιγότερο έμπειροι χρήστες καλό είναι να διαβάσουν τον τρόπο εγκατάστασης αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων, προτού προχωρήσουν στην εγκατάστασή του. Όσοι χρησιμοποιούν ήδη το MorphOS μπορούν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της έκδοσής τους. Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο MorphOS 3.13 από εδώ.