Μεταμορφώστε ένα Raspberry Pi σε Amiga με το Pimiga

Μια νέα διανομή είναι διαθέσιμη τον τελευταίο καιρό για τα Raspberry Pi 3 και 4, η οποία τα μεταμορφώνει σε μια δυνατή Amiga, με ένα πανέμορφο Workbench. Το όνομα της είναι Pimiga και δημιουργός της είναι ο Paul Chadwick.

Σκοπός του Pimiga είναι να σας χαρίσει μια ξεχωριστή εμπειρία της χρήσης μιας Amiga, με χαμηλό κόστος, καθώς βασίζεται στις τελευταίες εκδόσεις των SBC Raspberry Pi 3 και 4.

Το Pimiga έχει ρυθμιστεί ώστε να κάνει αυτόματα boot στο Amiga περιβάλλον, με την χρήση του εξαιρετικού προσομοιωτή AmiBerry. Το Workbench είναι ρυθμισμένο να χρησιμοποιεί κάρτα γραφικών μέσω του RTG Picasso96, ώστε να μπορείτε να έχετε υψηλές αναλύσεις με εκατομμύρια χρώματα στην οθόνη.

Στο πακέτο περιέχονται πολλές εφαρμογές και παιχνίδια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των περισσοτέρων από εμάς. Στόχος της διανομής είναι να χρησιμοποιηθεί από όσους θέλουν να παίξουν παιχνίδια, για αυτό και περιέχεται μια πλήρης συλλογή από WHDLoad παιχνίδα, καθώς υποστηρίζει και άλλα με μεγαλύτερες απαιτήσεις, όπως το Quake. Επίσης απευθύνεται και στους πιο δημιουργικούς με μια πληθώρα εφαρμογών για δημιουργία μουσικής, γραφικών ή κώδικα.

Ο Paul έχει πολλά σχέδια για το μέλλον του Pimiga, όπως το να δημιουργήσει διαφορετικές εκδόσεις βασισμένες είτε στο AmigaOS 3.9, είτε στο 3.1.4. Επίσης σχεδιάζει να υποστηρίξει και άλλα SBC εκτός του δημοφιλούς Raspberry Pi, όπως τα rockpro, MiSTer και odroid.

Εάν θέλετε να συνδράμετε στο project μπορείτε να προτείνετε τις ιδέες σας ή τι θα θέλατε να δείτε στο Pimiga στέλνοντας ένα email στον δημιουργό του. Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε δοκιμαστικές εκδόσεις, ή αν θέλετε να υποστηρίξετε οικονομικά τον Paul, χρησιμοποιήστε την σελίδα του στο Patreon. Νέα για την πορεία του Pimiga μπορείτε να διαβάζεται στην σελίδα του στο Facebook.