Retro Planet #30

Έστω και ολίγον τι ετεροχρονισμένο, κυκλοφόρησε επιτέλους το 30ο τεύχος του Retro Planet. Παρόλο που δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Άγιος Βασίλης που κοσμεί το εξώφυλλο του νέου τεύχους δείχνει ήδη out of date. Αλλά, εδώ που τα λέμε, αν δείχνει out of date ο Άγιος Βασίλης τότε τι μπορεί να πει κανείς για τον TRS-80 Color Computer τον οποίο χρησιμοποιεί με την late seventies αισθητική του;

Αλλά, να σας εξομολογηθούμε κάτι - εντελώς μεταξύ μας, πάντα -, τι λέτε; Να, λοιπόν, τι πάει να πει out of date σε ένα περιοδικό με αντικείμενο την retro θεματολογία στ' αλήθεια; Στην ύλη του Retro Planet ως "out of date" μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί το Playstation 5, αλλά ποτέ των ποτών ο more-classic-you-die CoCo!

Όπως καταλάβατε, ο κάποτε δημοφιλής στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού home computer της Tandy Radio Shack αποτελεί ένα από τα θέματα του νέου τεύχους του Retro Planet, γι' αυτό άλλωστε και καμαρώνει ως θέμα εξωφύλλου.

Στο 30ο τεύχος του RP μπορεί επίσης κανείς να διαβάσει για το The King of Chicago καθώς και μία αποκλειστική συνέντευξη με τον δημιουργό του, τον Doug Sharp, που πέρα από το ίδιο το παιχνίδι μας μιλάει για το πλάνο της ζωής του που είχε καταστρώσει από νεαρή ηλικία, τα σχέδιά του που άλλαξαν αναγκαστικά λόγω των συνεπειών ενός χτυπήματος σε αγώνα football, και πολλά-πολλά άλλα.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αφιέρωμα καταλαμβάνει αρκετές σελίδες του τεύχους, και αφορά την επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος για WHDLoad gaming ενώ, στα πλαίσια των Αμιγκικών θεμάτων υπάρχει και η παρουσίαση του album "Amiga Power - The Album with Attitude" και μία μίνι-συνέντευξη με τον δημιουργό του.

Μπορεί επίσης να διαβάσει κάποιος τα ενδελεχή reviews των ολόφρεσκων Zeta Wing και Tiny Bobble, ένα θέμα για το χειρότερο παιχνίδι όλων των εποχών (!) στο Playstation 2 καθώς και τις αγαπημένες μόνιμες στήλες με τα retro νέα, την Ταινιοθήκη του Retro Planet, το Scripta Manent και πολλά-πολλά ακόμη. Α, ναι, να μην ξεχάσουμε και το Adventureland, που σε αυτό το τεύχος καταπιάνεται με το Dark Seed II.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μαζί με το 30ο τεύχος του Retro Planet είχαμε και την επανακυκλοφορία (σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων) του 1ου τεύχους, για όσους το έψαχναν για να συμπληρώσουν την συλλογή τους. Για όσους ενδιαφέρονται για το περιοδικό η διαδικασία είναι γνωστή, email στο retroplanetmagazine παπάκι gmail τελεία com και τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους...