Retro Planet #33

Οι καλοκαιρινές διακοπές δυστυχώς τελείωσαν πλέον. Έφτασε η δυσάρεστη αυτή ώρα να σκύψουμε το κεφάλι και να επιστρέψουμε σε δουλειές και ρουτίνα, καθώς μπήκε ο Σεπτέμβριος. Τι είπατε; Τα γνωρίζετε αυτά 12 μέρες τώρα; Εντάξει, ίσως και να τα γνωρίζατε, αλλά πλέον όλα τα παραπάνω επικυρώνονται και με τον πλέον επίσημο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την κυκλοφορία του τεύχους Σεπτεμβρίου του περιοδικού Retro Planet.

Το τριμηνιαίο έντυπο για τους retro υπολογιστές και τα παιχνίδια τους για 9ο συναπτό Σεπτέμβριο σηματοδοτεί την έλευση του φθινοπώρου με την κυκλοφορία ενός ολοκαίνουριου τεύχους του: αυτή τη φορά το κοντέρ γράφει "33". Για όσους δύσπιστους εκεί έξω να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι μονάχα το Retro Planet, αύριο ανοίγουν και τα σχολεία, οπότε, ναι, ο Σεπτέμβριος μπήκε για τα καλά!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Retro Planet το εξώφυλλο του τεύχους δεν κοσμείται από κάποιον υπολογιστή, κονσόλα, motherboard, παιχνίδι, σημαίες (!) ή το ίδιο το περιοδικό (!!!), αλλά από ένα πρόσωπο. Και το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τον Γιάννη Τσακίρη ή Tsak, τον μοναδικό εν ενεργεία Έλληνα retro game developer, η χορταστική και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του οποίου αποτελεί και το κύριο θέμα του νέου τεύχους.

Φυσικά, Retro Planet χωρίς game reviews δεν νοείται, και κατά συνέπεια τα τελευταία καταλαμβάνουν ούτε λίγο ούτε πολύ το 1/3 των σελίδων του περιοδικού, με χτυπητούς τίτλους όπως τα Soul Force, Inviyya, Space Panic κ.ά.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε την παγκόσμια retro κοινότητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν η κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος για τις classic Amigas, του AmigaOS 3.2. Εννοείται και εξυπακούεται ότι το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τη συντακτική ομάδα του Retro Planet, με αποτέλεσμα μια αναλυτική παρουσίαση του νέου λειτουργικού, των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του.

Όπως κάθε φορά δεν λείπουν οι κλασικές και αγαπημένες μόνιμες στήλες όπως είναι οι Lost Treasures, AdventureLand, Σκάσε κι Άκου και η Ταινιοθήκη του RP. Στα πλαίσια αυτών θα θυμηθούμε τα Pit-Fighter, Countdown, Use your Illusion I και Pirates of Silicon Valley.

Όσοι ενδιαφέρεστε για να αποκτήσετε το 33ο τεύχος του Retro Planet ή κάποιο από τα (λιγοστά) διαθέσιμα αντίτυπα παλαιότερων τευχών στείλτε ένα email στο retroplanetmagazine AT gmail DOT com. Εννοείται πως όλα όσα έχουν να κάνουν με το περιοδικό μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του, στην διεύθυνση www.retroplanet.gr.