Retro Planet #37

Να ευλογήσουμε τα γένια μας; Ξανά; Όχι, διότι κάποιοι θα μας χαρακτηρίσουν γραφικούς και παίζει να έχουν και δίκιο. Μία πρόταση μόνο: το Retro Planet με το νέο τεύχος του μπαίνει στον 10ο χρόνο κυκλοφορίας του. Αυτό φτάνει.

Στο ολόφρεσκο, 37ο τεύχος του περιοδικού μπορείτε να διαβάσετε πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, παρουσιάσεις και αφιερώματα για μηχανήματα που κάθε άλλο παρά ολόφρεσκα είναι: να, για παράδειγμα για τον original IBM PC - για τους φίλους 5150 - που έχει ήδη κλείσει τα 40, ή για τον Atari TT, ένα πανίσχυρο workstation για την εποχή το οποίο η μαμά Atari δεν κατάφερε να κάνει αρκούντως δελεαστικό στους καταναλωτές.

Για μια ακόμα φορά το Retro Planet έχει πολλά reviews και αυτά, σε αντίθεση με την πεπατημένη, αφορούν μονάχα σύγχρονα παιχνίδια. Για παλιούς υπολογιστές μεν, σύγχρονα δε. Έτσι, μέσα από τις σελίδες του Retro Planet παρουσιάζονται τα Alcon 2020 (Amstrad CPC), Chopper Defence (ZX Spectrum), Chuckie Egg (VIC-20), Poing Ultra (Commodore 64), Sorcerers (Amstrad CPC), Red Raid: The Beginning (ZX Spectrum) και αρκετά ακόμη. Όρεξη να ‘χετε να διαβάζετε!

Μια και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου που μας πέρασε έλαβε χώρα το 8ο Amicamp που φιλοξένησε και το "ποδοσφαιρικό" τουρνουά Sensible Days 2022, οι συνεργάτες του περιοδικού δεν θα μπορούσαν παρά να καλύψουν το γεγονός και να μεταφέρουν με κέφι και άφθονο χιούμορ τα όσα συνέβησαν εκεί. Ένα εκτενές και απολαυστικό ρεπορτάζ που θα σας αφήσει με ένα χαμόγελο στα χείλη (το υποσχόμαστε!).

Την κάλυψη του Amicamp ακολουθεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες του Retro Planet, αυτή του Παύλου Δημόπουλου, τον οποίο πιθανότατα αρκετοί γνωρίζουν με το nickname Shadowcaster. Ο Παύλος, από την προηγούμενη χιλιετία στο "κουρμπέτι", πέρασε από τις συντακτικές ομάδες των ιστορικών USER και PC Master μεταξύ (πολλών) άλλων και μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του αλλά και τις σκέψεις του για τα έντυπα του χώρου, ρίχνοντας ταυτόχρονα άπλετο φως σε λεπτομέρειες και γεγονότα που δεν γνώριζε η πλειονότητα. Μία χορταστική συνέντευξη το δίχως άλλο.

Επειδή όμως εδώ στο Retro Planet λατρεύουμε το νέο hardware που κυκλοφορεί για τα μηχανήματά μας, στο τρέχον τεύχος δοκιμάζονται και παρουσιάζονται το ZX-AY (ZX Spectrum) και το 8κουμπο T.G.S. σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα.

Στα πλαίσια της στήλης Adventureland φιλοξενείται το The Hook, η (όχι και τόσο επιτυχημένη) προσπάθεια της Ocean να δημιουργήσει κάτι στο στυλ του Monkey Island. Όχι κακό, αλλά ούτε και Monkey Island!

Και επειδή το Retro Planet αγαπάει τη μουσική και τον κινηματογράφο, από τις αντίστοιχες στήλες (Σκάσε κι Άκου, Ταινιοθήκη) παρουσιάζονται το μεγαλειώδες, ιστορικό, μοναδικό Black Sabbath, το παρθενικό album του ομώνυμου συγκροτήματος, αλλά και το Streets of Fire του Walter Hill, ένα κινηματογραφικό rock n' roll παραμύθι. Απολαύστε υπεύθυνα!

Όσοι και όσες ενδιαφέρεστε για το Retro Planet μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο website του περιοδικού (www.retroplanet.gr) ή να στείλετε e-mail στο retroplanetmagazine AT gmail DOT com. Η φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο του 37ου τεύχους είναι μια ευγενική προσφορά του φίλου του περιοδικού Αντώνη Νικολάου (http://trelohra.blogspot.com/).