Η FinalWriter Team ανακοίνωσε το FinalWriter 7.3 για AmigaOS 3.1+, περίπου δύο χρόνια μετά την αντίστοιχη έκδοση για AROS. Πρόκειται για τη νεότερη έκδοση του γνωστού word processor που ξεκίνησε την πορεία του από τη SoftWood, την εταιρεία που το είχε κυκλοφορήσει αρχικά και το έκανε γνωστό στους χρήστες του Amiga.
Η νέα έκδοση φέρνει νέο spell-checker, καλύτερη υποστήριξη για multilingual περιβάλλοντα, ανανεωμένο RTF support, native PDF output και direct printing μέσω FTP/IPP. Με απλά λόγια, βελτιώνει τόσο τη συμβατότητα όσο και τις βασικές λειτουργίες που περιμένει κανείς από ένα τέτοιο εργαλείο.
Τι αλλάζει στο FinalWriter 7.3
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το FinalWriter 7.3 περιλαμβάνει:
- νέο spell-checker
- βελτιωμένη υποστήριξη για multilingual environments
- ενημερωμένο RTF support
- native PDF output
- direct printing μέσω FTP/IPP
- updates και bug fixes έως την επόμενη έκδοση
Η τιμή του λογισμικού είναι περίπου 44 ευρώ ή 50 δολάρια Αμερικής.
Απαιτήσεις συστήματος
Για να τρέξει το FinalWriter 7.3, η ελάχιστη απαίτηση είναι επεξεργαστής 68020. Η ομάδα προτείνει όμως 68040 ή 68060, μαζί με graphics card, για πιο άνετη χρήση.
Η ιστορία του FinalWriter
Το FinalWriter έχει μεγάλη διαδρομή στο οικοσύστημα της Amiga. Ξεκίνησε από τη SoftWood και απέκτησε γρήγορα φήμη ως ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία επεξεργασίας κειμένου της πλατφόρμας. Για πολλούς χρήστες, ήταν από τα προγράμματα που έδειχναν τι μπορούσε να κάνει η Amiga σε καθημερινή χρήση, ειδικά όταν χρειαζόταν σοβαρή δουλειά με έγγραφα.
Η νέα έκδοση συνεχίζει σε αυτό το μοτίβο, με έμφαση στη συμβατότητα και σε πιο πρακτικές δυνατότητες για εκτύπωση και εξαγωγή αρχείων.
Διαθεσιμότητα
Το FinalWriter 7.3 είναι ήδη διαθέσιμο για AmigaOS 3.1+. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα του προϊόντος: FinalWriter 7.3 AmigaOS 3.1+.