Μάρτιος 2014

Από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου το παιχνίδι Huenison θα είναι διαθέσιμο από το IndieGameStand.com σε όποια τιμή εσείς επιθυμείτε. Δηλαδή μπορείτε να το αποκτήσετε στην ηλεκτρονική του μορφή διαθέτοντας όσα χρήματα θέλετε. Πέρα από αυτή όμως την προσφορά, αν πληρώσετε παραπάνω από τον μέσο όρο πληρωμών, τότε θα πάρετε μαζί και το γνωστό BOH, επίσης σε ηλεκτρονική μορφή. Μια πολύ καλή ευκαιρία για να αποκτήσετε και τα δύο αυτά παιχνίδια του Simone Bevilacqua.

Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση του Odyssey Web Browser 1.23 για το AmigaOS 4, το οποίο δημιουργήθηκε από την έκδοση για MorphOS, και λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του bounty για το άνοιγμα του κώδικά του. Ο Kas1e έκανε και πάλι το θαύμα του, και μας δίνει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έναν πολύ καλό και σύγχρονο browser.

Κυκλοφόρησε η δεύτερη beta έκδοση του E-UAE για PPC με υποστήριξη Just In Time (JIT) προσομοίωση, ένα project αρκετά δύσκολο στην ολοκλήρωσή του, καθώς ο δημιουργός του, Almos Rajnai, δεν έχει βασιστεί σε καμιά άλλη υλοποίηση, ούτε σε κομμάτια κώδικα από το Petunia που έρχεται με το AmigaOS 4. Στην δεύτερη αυτή έκδοση έχουν γίνει διορθώσεις σε προβλήματα, αλλά το σημαντικότερο είναι η δυνατότητα compile του κώδικα για AmigaOS 4, MorphOS και MacOS X PPC.

Κυκλοφόρησε το τρίτο και ανοιξιάτικο τεύχος του Retro Planet, του ανεξάρτητου περιοδικού για ρετρό τεχνολογία και όχι μόνο. Σε αυτό το τεύχος μπορείτε να διαβάσετε μεταξύ άλλων: Μεγάλο αφιέρωμα στα 10 πρώτα χρόνια της Microsoft και πως από μια ιδέα 2 geeks που δεν είχαν καν δικό τους υπολογιστή έγινε η κυρίαρχη εταιρία software του πλανήτη. Ανταπόκριση από το πρώτο Amicamp, την έκθεση της Ελληνικής Amiga Community (ναι είμασταν και εμείς και εκεί), το πρώτο για τον Ελληνικό τύπο review του πολυαναμενόμενου ACA 500 επιταχυντή για Amiga 500.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Ουγγρικού online περιοδικού Amiga Mania, μετά από πάρα πολύ καιρό. Το περιοδικό είναι όλο γραμμένο στην μητρική τους γλώσσα, κάτι που το κάνει αρκετά δύσκολο να το διαβάσουμε. Παρόλα αυτά στο νέο τεύχος υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα, όπως η συνέντευξη του Almos Rajnai, ο οποίος έχει υλοποιήσει το Petunia στο AmigaOS4 και τώρα αναπτύσσει το E-UAE JIT για Amiga συστήματα. Επίσης θα βρείτε πλήρης παρουσιάσεις της Sam440ep, της Amiga1200, παιχνιδιών όπως το M.A.C.E., το putty Squad και το Fade To Black.

Η ομάδα ανάπτυξης του MorphOS, και συγκεκριμένα ο Jacek Piszczek, δημιούργησε ένα πολύ αναλυτικό οδηγό για το πως μπορείτε να τρέξετε το MorphOS σε ένα Apple Mac μηχάνημα με PPC επεξεργαστή. Αυτά που θα χρειαστείτε για να το πετύχετε, είναι φυσικά ένα Apple Mac υπολογιστή που να το υποστηρίζει το MoprhOS, ένα USB stick και όχι USB σκληρούς δίσκους, και τέλος ένα μηχάνημα που να τρέχει MorphOS, Mac OS X, Linux ή ακόμα και Windows όπου θα πρέπει να ετοιμάσετε το USB stick.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του AROS Vision, το οποίο έφτασε στην 2.4. Το AROS Vision είναι μια μεταφορά του AROS σε 68K μηχανήματα, και μάλιστα με δική του ROM, ώστε να μην υπάρχουν και νομικά κολλήματα με τα πνευματικά δικαιώματα. Όπως κάθε νέα έκδοση, έτσι και σε αυτή έχουν γίνει διορθώσεις αλλά και προσθήκες νέων λειτουργιών.

Μια νέα έκδοση του BetterWB κυκλοφόρησε, η 3.5, η οποία ήρθε μια μέρα μετά την κυκλοφορία της 3.4. Ο λόγος των δύο τόσο σύντομων αναβαθμίσεων ήταν η αντιμετώπιση προβλημάτων που εμφανίστηκα μετά την 3.4. Και όπως κάθε αναβάθμιση, έτσι και οι 3.4 και 3.5, φέρνουν αρκετές βελτιώσεις και διορθώσεις. Για όσους δεν γνωρίζουν το BetterWB, είναι ένα πακέτο με λογισμικό που μπορείτε να προσθέσετε σε μια εγκατάσταση AmigaOS 3.1 ώστε να γίνει πιο πλήρης και λειτουργική.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του AmigaFuture #107 Μαρτίου - Απριλίου. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, τα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCPAmigaKit και Alinea. Εμείς σας προτείνουμε να γίνεται συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.