Ιούνιος 2014

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MorphOS 3.6 με αρκετές σημαντικές αλλαγές, όπως η υποστήριξη του ενσωματωμένου Wi-Fi Broadcom BCM43 που υπάρχει σε διάφορα μηχανήματα Apple. Ακόμα έχει βελτιωθεί η υποστήριξη σε κάρτες γραφικών που έχουν το chipset R400 της AMD, όπως οι Radeon X800 Pro και FireGL X3. Επίσης, ενεργοποιεί στα powerbook laptops την δυνατότητα ορισμού custom screen modes και διαθέτει modes για εμφάνιση σε μεγάλες αναλύσεις.

Κυκλοφόρησε το νέο NetSurf 3.1 68Κ κυκλοφόρησε, πιάνοντας την τωρινή έκδοση που είναι διαθέσιμη και στα υπόλοιπα συστήματα. Το NetSurf είναι ένας μικρός και γρήγορος browser ο οποίος υποστηρίζει CSS αλλά όχι JavaScript. Για να λειτουργήσει στην Amiga σας απαιτείται κάρτα γραφικών με Picasso ή CyberGFX, 64MB μνήμης και γρήγορο επεξεργαστή.

Φυσικά, σε κάποιο emulated σύστημα που μπορεί να έχετε, ο συγκεκριμένος browser είναι πραγματικά πολύ γρήγορος. Σε κανονικές Amiga αν δεν έχετε κάποιο γρήγορο επεξεργαστή, δυστυχώς θα σας παιδέψει αρκετά.

Ένα νέο update του Chrysalis Pack κυκλοφόρησε, το οποίο βασίζεται στο MorphOS 3.5. Το Chrysalis pack είναι ένα πακέτο με πάρα πολλά προγράμματα για το MorphOS μαζεμένα σε ένα CD. Σκοπός του πακέτου είναι να λειτουργήσει σαν συμπληρωματικό του MorphOS και να δώσει την δυνατότητα σε κάποιο νέο χρήστη να εγκαταστήσει στο μηχάνημά του, γρήγορα και εύκολα, τα καλύτερα προγράμματα για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Κυκλοφόρησε το τέταρτο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού Retro Planet, του ανεξάρτητου περιοδικού για ρετρό τεχνολογία και όχι μόνο. Στο παρών τεύχος μπορείτε να διαβάσετε μεταξύ άλλων: Αφιέρωμα στα καλύτερα Football games όλων των εποχών. Ένα χορταστικό άρθρο για το σύμπαν των Anime παιχνιδιών και την αντίστοιχη αισθητική και κουλτούρα που μας έκανε να αγαπήσουμε την Ιαπωνία. Αποκλειστική παρουσίαση του preview του Chaos Guns για Amiga, ενός νέου open world παιχνιδιού που θα σας κάνει να λιώσετε πάνω από τα Joysticks.

Κυκλοφόρησε το MUI 3.9 για το AmigaOS 3, την ανάπτυξή του οποίου έχουν αναλάβει οι Thore Bockelmann και Jens Maus, οι οποίοι αναπτύσσουν και το MUI 4 για το AmigaOS 4. Για την λειτουργία του απαιτείται να υπάρχει τουλάχιστον ένας επεξεργαστής 68020 στην Amiga. Η ομάδα ανάπτυξης προτείνει την χρήση του σε μηχανήματα με γρήγορους επεξεργαστές και κάποια κάρτα γραφικών.

Κατά την 1η Παγκόσμια Ημέρα Amiga ο Frederic "Elmobo" Motte, δημιουργός μουσικής παιχνιδιών και demos από το 1989, ξεσκόνισε κάποια παλιά ακυκλοφόρητα MODs που είχε φτιάξει, κι αφού τα εμπλούτισε λίγο, τα κυκλοφόρησε μέσω του λογαριασμού του στο BandCamp. Μπορείτε να τα ακούσετε online ή να τα κατεβάσετε αγοράζοντας τα έναντι 1.99€.