Ιούνιος 2016

Μια νέα αναβάθμιση κυκλοφόρησε για το Icaros, το 2.1.2, στην οποία έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις σε λειτουργίες, όπως η υποστήριξη διαμοιρασμένων φακέλων από τα Windows 7 και πάνω, με την χρήση του SMB. Επίσης, έχει συμπεριληφθεί η υποστήριξη του DropBox από τον Norbert Kett, καθώς και ο client του AmiCloud απο τον Pascal Papara.

Στις 5 Ιουλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #121 Ιουλίου - Αυγούστου 2016. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Εμείς σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.

Ένα νέο βιβλίο για την Amiga θα ξεκινήσει σύντομα να ετοιμάζεται, με τίτλο "The story of the Commodore Amiga in pixels". Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο Chris Wilkins, ο οποίος έχει ανεβάσει στο Kickstarter την ιδέα του και τι ακριβώς θέλει να υλοποιήσει, ζητώντας την υποστήριξή μας, κάτι που απ' ότι φαίνεται είχε τρομερή απήχηση, καθώς μέσα σε δύο μόλις ημέρες καλύφθηκε το ποσό των £25,000 που ζητούσε.

Το Blocky Skies είναι ένα νέο παιχνίδι για τις Classic Amiga το οποίο είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Στην δοκιμαστική έκδοση μπορείτε να παίξετε μία πίστα, καθώς και τα εκπαιδευτικά στάδια όπου θα μάθετε πως ακριβώς παίζεται το παιχνίδι. Στο Blocky Skies βλέπετε την εξέλιξη από ψηλά, κατακόρυφα. Ο χαρακτήρας σας μοιάζει με γουρούνι το οποίο κινείται σαν βάτραχος. Σκοπός σας είναι να ακολουθήσετε μία διαδρομή σε κάθε κομμάτι της πίστας, χωρίς να παρεκκλίνετε, γιατί αν γίνει θα είναι και το τελευταίο σας βήμα.

Μια νέα έκδοση του MorphOS SDK 3.10 June 206 κυκλοφόρησε από την ομάδα ανάπτυξης του MorphOS. Σε αυτή έχουν γίνει αναβαθμίσεις στο GCC 5 compiler, στην βιβλιοθήκη ixemul και στις SSL βιβλιοθήκες. Για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να κατεβάσετε το πακέτο και να κάνετε εγκατάσταση μέσα από το εργαλείο που έρχεται με το SDK και θα καταλάβει περίπου 650MB στον δίσκο σας.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση τους WinUAE, η 3.3.0, στην οποία έχουν προστεθεί πολλά νέα χαρακτηριστικά και διορθώσεις προβλημάτων. Με το WinUAE μπορείτε να στήσετε την δική σας Amiga, καθώς υποστηρίζει όλα τα υπάρχοντα μοντέλα, στο Windows PC που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να τρέξετε μόνο κάποια παιχνίδια ή ακόμα και να στήσετε ένα πλήρες Workbench βασισμένο σε AmigaOS 68K. Από την έκδοση 3.0.0 προσομοιώνει και τους PPC επεξεργαστές, δίνοντας την δυνατότητα να τρέξετε και το AmigaOS 4 Classic.

Κυκλοφόρησε το νέο 12ο τεύχος του Retro Planet, με πολλά και σημαντικά θέματα όπως η ιστορία της Bullfrog, ενός software house που μας χάρισε πολλούς επιτυχημένους τίτλους παιχνιδιών όπως τα Theme Park, Syndicate, Populous, Dungeon Keeper και άλλα.