Enhancer Software για το AmigaOS 4

Κυκλοφόρησε το πακέτο λογισμικού Enhancer από την A-Eon, το οποίο είχε ανακοινωθεί από τον Trevor Dickinson στο προηγούμενο AmiWest. Το Enhancer είναι ένα πακέτο με προγράμματα, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν το λειτουργικό σύστημα. Υποστηρίζει το AmigaOS 4.1 FE αλλά λειτουργεί πολύ καλά και στο παλιότερο AmigaOS 4.1upd6. Σε αυτό έχουν συμπεριληφθεί αρκετά προγράμματα, με κάποια από αυτά να είναι νέα και άλλα αναβαθμίσεις παλαιών.

Ας δούμε μερικά από τα προγράμματα που περιλαμβάνει το πακέτο Enhancer Software για το AmigaOS 4.

Multiviewer

Το Multiviewer είναι ένα πρόγραμμα που έχει σαν στόχο να αντικαταστήσει το Multiview στο σύστημά σας. Χρησιμοποιεί τα Datatypes για να εμφανίσει τα αρχεία σας, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλούς τύπους αρχείων. Στο Enhancer περιλαμβάνεται η έκδοση 2.2, στην οποία έχουν γίνει πολλές αλλαγές σε σχέση με την παλιότερη έκδοση 1.2 που υπάρχει επίσης στο AmiStore, όπως η προεπισκόπηση των αρχείων στην λίστα αρχείων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο wiki page του προγράμματος.

MultiEdit

Το MultiEdit είναι ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο εμφανισιακά θυμίζει πολύ το MultiViewer, όχι τυχαία, καθώς έχει φτιαχτεί από τον ίδιο προγραμματιστή, τον Andy Broad. Το MultiEdit είναι ένας επεξεργαστής κειμένου με την δυνατότητα επεξεργασίας πολλαπλών αρχείων, τα οποία μπορείτε να έχετε ανοιχτά σε διαφορετικά tabs. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο wiki page του προγράμματος.

ClipViewer

Το ClipViewer είναι ένα εργαλείο διαχείρισης των clipboards στο σύστημά σας. Τα clipboards είναι χώροι αποθήκευσης στην μνήμη όπου αποθηκεύονται κείμενα ή εικόνες που έχετε επιλέξει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, και τα έχετε μεταφέρει στη προσωρινή μνήμη μέσω κάποιας λειτουργίας "Αντιγραφή" (Copy) ή "Αποκοπή" (Cut), με σκοπό να τα εισάγετε σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ή σε άλλο σημείο στο ίδιο αρχείο με την λειτουργία "Επικόλληση" (Paste). Με το ClipViewer μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο παλιότερο clipboard, ή να το τροποποιήσετε προτού το χρησιμοποιήσετε. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο wiki page του προγράμματος.

X-Dock

Το X-Dock είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το AmiDock, δίνοντάς σας πολλές δυνατότητες, όπως η δυνατότητα να ορίσετε κάποιο εικονίδιο σαν υπομπάρα, το οποίο πατώντας το να ανοίγει πάντα δίπλα του μια νέα μπάρα. Δυστυχώς το X-Dock δεν υποστηρίζει τα γνωστά μας dockies. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο wiki page του προγράμματος.

Warp3D Nova

Το Warp3D Nova είχε ανακοινωθεί πριν λίγο καιρό από την A-EON Technology, το οποίο διατίθενται για πρώτη φορά στο κοινό μέσω του Enhancer πακέτου. Το Warp3D Nova δίνει νέες δυνατότητες στο Warp3D για την διαχείριση σκιών και φωτισμών, με επιτάχυνσή τους και καλύτερη απόδοση.

Ringhio Notifications

Το Ringhio Notifications είναι το πρόγραμμα που έρχεται μαζί με το AmigaOS 4 και εμφανίζει τις διάφορες ειδοποιήσεις σε κάποιο σημείο της οθόνης. Ειδοποιήσεις που φυσικά τις παίρνει από τα προγράμματα και σκοπό έχουν να πληροφορήσουν τον χρήστη. Στην έκδοση που υπάρχει στο Enhancer έχουν γίνει αρκετές διορθώσεις και προσθήκες νέων λειτουργιών, όπως η δυνατότητα ορισμού ηχητικής ειδοποίησης και ελεύθερης επιλογής χρωμάτων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο wiki page του προγράμματος.

TuneNet

Το TuneNet είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής αρχείων ήχου και διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών. Με την χρήση νέων αρθρωμάτων μπορεί να υποστηρίζει ακόμα περισσότερα είδη αρχείων μουσικής, τα οποία ήδη είναι πάρα πολλά. Δυστυχώς, ο αρχικός προγραμματιστής του είχε σταματήσει την ανάπτυξή του. Στην έκδοση που περιλαμβάνεται στο Enhancer Software έχουν γίνει πολλές διορθώσεις προβλημάτων, ξεκαθαρίστηκε ο κώδικάς του και προστέθηκαν λειτουργίες που είχαν ζητηθεί από τους χρήστες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο wiki page του προγράμματος.

 

Το πακέτο Enhancer Software διατίθενται μέσω του AmiStore σε δύο εκδόσεις:

  • την βασική έκδοση στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι v1 drivers για RadeonHD κάρτες γραφικών και μια ειδική έκδοση του Candi
  • την plus στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι v2 drivers για RadeonHD κάρτες γραφικών και την πλήρη έκδοση του Candi

Σύντομα το Enhancer Software OS4 θα είναι διαθέσιμο και σε μια CD έκδοση από τα γνωστά online καταστήματα.

 

Μια πλήρης λίστα με τι συμπεριλαμβάνεται στο Enhancer Software:

Drivers και File Systems
● Warp3D Nova
● Ανανεωμένο RadeonHD για το Nova
● SmartFilesystem2

Utilties
● AmiDVD (αναβάθμιση)
● InfoWindow Tool
● MultiEdit
● MultiViewer v2.2 
● Partition Wizard (αναβάθμιση)
● TuneNet (αναβάθμιση)
● X-Dock
● CANDI & CANDI Prefs

System
● Notification Server & Prefs (v53.53)
● Format με υποστήριξη του SFS

Commodities
● ClipViewer
● Exchanger

C Commands
● RequestChooser

Gadgets και Classes
● InfoWindow class
● Optionbutton gadget class
● PieChart gadget class
● ProgressBar gadget class
● SharedImage class

Datatypes
● SimpleHTML Datatype

 

Τα περισσότερα προγράμματα έχουν πλήρη μετάφραση στα Ελληνικά.