Retro Planet 17

Το 17ο τεύχος του Retro Planet περιστρέφεται βασικά γύρω από δύο πόλους, αυτόν του Commodore 64 και αυτόν του Trevor Dickinson, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό αν προσέξει κάποιος το υπέροχο εξώφυλλο που φιλοτέχνησε για μία ακόμα φορά ο Σταμάτης Πιππής με βάση το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό που προσέφερε για μία ακόμη φορά ο Αντώνης Νικολάου.

Ξεκινώντας το ξεφύλλισμα του τεύχους μας υποδέχεται - όπως κάθε φορά - ο αρχισυντάκτης μας Χρήστος Παπαδάκης με το editorial του για να τον ακολουθήσουν οι δύο στήλες του Νίκου Κανελλόπουλου back-to-back, ήτοι οι ξεχωριστές retro αναδρομές και τα πάντα ενδιαφέροντα retro νέα.

Τις στήλες του Νίκου διαδέχεται το Amiga news, δια χειρός Στέφανου Καρούσου. Τα περαιτέρω λόγια περιττεύουν όταν ο "Τσάρος του nextgen" αναλαμβάνει την πληροφόρησή μας!

Στη συνέχεια μπορεί κανείς να απολαύσει τα 8/16 bits reviews δια χειρός Παναγιώτη Πλεμμένου με εκτενείς παρουσιάσεις των The Bear Essentials, Let's Invade, Tracker Hero AGA και Spyders. Είπαμε, το βάρος σε αυτό το τεύχος πέφτει κυρίως στον Commodore 64...

...οπότε μάλλον φυσιολογικά η στήλη 8 magic bits του τεύχους (και πάλι από τον Παναγιώτη Πλεμμένο) είναι αφιερωμένη στον πλέον επιτυχημένο home computer όλων των εποχών, το απόλυτο all time classic, την πολυαγαπημένη "ψωμιέρα", τον ένα και μοναδικό 64άρη!

Φτάνοντας προς τη μέση του τεύχους έρχεται η ώρα του Trevor Dickinson: αν θέλετε να μάθετε από πρώτο χέρι προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η πλατφόρμα της Amiga τα επόμενα χρόνια, ποια προϊόντα θα κυκλοφορήσουν και ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον μείνετε ήσυχοι, καθώς ο Trevor αποκαλύπτει τα πάντα μετά το στενό μαρκάρισμα του Χρήστου Παπαδάκη!

Αλλάζοντας εντελώς το κλίμα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κάθεται στη θέση του οδηγού για να σας ταξιδέψει στο χρόνο, ξεκινώντας από το 1986, με αντικείμενο - τι άλλο; - τα racing games. Φορέστε τις ζώνες σας κι ετοιμαστείτε!

Μιας και είδαμε ότι η ανταπόκριση των αναγνωστών μας στο θέμα για τους Iron Maiden που δημοσιεύσαμε στο 15ο τεύχος του περιοδικού ήταν ενθουσιώδης, αποφασίσαμε να σας δώσουμε λίγο ακόμα: αυτή τη φορά η πένα του Βασίλη Κωστόπουλου μας μεταφέρει τις εμπειρίες του από τις δύο συναυλίες της μεγαλύτερης heavy metal μπάντας όλων των εποχών που παρακολούθησε στην Ο2 arena του Λονδίνου. Up the Irons!

Στα πλαίσια της στήλης Lost Treasures ο Στέφανος Καρούσος μας παρουσιάζει το (όντως λησμονημένο) Slave Zero, προτού πετάξει τη σκυτάλη στο σκοτεινό, υγρό και αραχνιασμένο σπήλαιο στο οποίο κατοικοεδρεύει ο adventure guru του περιοδικού Αντώνης Ηλιάκης. Ο τελευταίος, αφού μοιραστεί μαζί μας μερικά ενδιαφέροντα νέα από τον χώρο των adventure games θα μας παρουσιάσει αναλυτικά ένα εξαιρετικό και φρεσκότατο παιχνίδι για τον Amstrad CPC 6128, το μοναδικό Doomsday Lost Echoes.

Το 17ο τεύχος του Retro Planet ολοκληρώνεται όπως πάντα με ένα μουσικό θέμα. Αυτή τη φορά έχουμε κάτι ομολογουμένως ιδιαίτερο, καθώς, στα πλαίσια της στήλης Σκάσε & άκου ο Βασίλης Κωστόπουλος μας παρουσιάζει την δική του, γκαζιάρικη και dark οπτική για τα τέσσερα πρώτα albums των Metallica. Ναι, καλά διαβάσατε, τα ιστορικά Kill 'em All, Ride The Lightning, Master of Puppets και ...And Justice for All έχουν την τιμητική τους - όπως άλλωστε μας ζήτησαν οι αναγνώστες του περιοδικού.

Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε το 17ο τεύχος του Retro Planet μπορείτε να το κάνετε είτε συμπληρώνοντας την κατάλληλη φόρμα, είτε επικοινωνώντας μέσω email με τη διεύθυνση του περιοδικού.