Crispy Doom

Το Crispy Doom είναι ένα fork του Chocolate Doom, το οποίο υποστηρίζει υψηλότερες αναλύσεις και πολλές άλλες βελτιώσεις στην εμφάνιση, διατηρώντας τις δυνατότητες του αρχικού παιχνιδιού, όπως το δικτυακό παιχνίδι, την αποθήκευση παιχνιδιών και άλλα. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τι είναι το Chocolate Doom, πρόκειται για open source engines οι οποίες μιμούνται πλήρως την μηχανή του αρχικού Doom, αλλά την εμπλουτίζουν και με περισσότερες δυνατότητες.Το Crispy Doom υποστηρίζει όλες τις διαφορετικές εκδόσεις του Doom που έχουν κυκλοφορήσει, αρκεί να έχετε το original WAD αρχεία, τα οποία και πρέπει να βάλετε στον φάκελο του. Δοκίμασα τα WAD αρχεία των Doom 1 & 2, Plutonia και TNT και παίξανε άψογα στο σύστημά μου.

Δυστυχώς, δεν έχει κάποιο menu για να επιλέξετε ποιο WAD αρχείο θέλετε να τρέξετε κάθε φορά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε το shell μέσα στον φάκελο και να τρέξετε το πρόγραμμα δίνοντας εσείς ποιο αρχείο θέλετε, για παράδειγμα crispy-doom -iwad tnt.wad

Ένας άλλος τρόπος για να τρέχετε κάθε φορά το παιχνίδι που θέλετε είναι να φτιάξετε αντίγραφα του Crispy Doom φακέλου και σε κάθε ένα από αυτά να βάλετε μόνο το WAD που θέλετε.

Η ρύθμιση του engine έχει την μορφή των DOS configs και ίσως να σας ξενίσει αλλά περιέχει πολλές επιλογές για να φέρετε το παιχνίδι στα μέτρα σας.

Το Crispy Doom μπορείτε να το κατεβάσετε από το Aminet.