Νέα συλλογή παιχνιδιών για το WinUAE

Ο DamienD δημιούργησε μια ξεχωριστή συλλογή παιχνιδιών, η οποία απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που θέλουν να παίξουν τα καλύτερα παιχνίδια της Amiga στο PC μέσω προσομοίωσης. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε την τελευταία έκδοση του WinUAE και τις αναγκαίες ROMs, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο Amiga Forever της Cloanto.

Σε αυτή την συλλογή ο DamienD έχει μαζέψει:

  • 2206 παιχνίδια που ήταν διαθέσιμα σε δισκέτες
  • 94 παιχνίδια που ήταν διαθέσιμα σε CD ή απαιτούσαν εγκατάσταση στον δίσκο για να παίξουν, στα οποία έχουν γίνει και όλα τα patches όπου αυτά ήταν διαθέσιμα
  • 330+ Cheats / κωδικούς πιστών / manuals / χάρτες / μυστικά / λύσεις κ.α.
  • 2300 Εικόνες από την εισαγωγική εικόνα και από το παιχνίδι

Όπως καταλαβαίνετε η συλλογή είναι τεράστια, και αυτό φαίνεται και από το μέγεθός της, καθώς θα χρειαστείτε πάνω από 11GB στον δίσκο σας, αφού εγκατασταθεί.

Κάθε παιχνίδι έρχεται με ένα διαφορετικό configuration μέσα στο WinUAE, στο οποίο έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις για να λειτουργεί άψογα. Επίσης, ο DamienD έχει κάνει χρήση μια νέας λειτουργία της τελευταίας έκδοσης του WinUAE, να δείχνει screenshots σε ξεχωριστό παράθυρο. Έχει τραβήξει ξεχωριστές εικόνες για το κάθε παιχνίδι, τις οποίες βλέπετε την στιγμή που επιλέγετε ένα configuration.

Όταν τρέξετε κάποιο παιχνίδι είναι ρυθμισμένο να τρέχει σε fullscreen, με τα scanlines ενεργοποιημένα, για καλύτερη retro αίσθηση. Αν θέλετε φυσικά να κάνετε τις δικές ρυθμίσεις στο κάθε παιχνίδι, αυτό είναι εφικτό, αλλά θα πρέπει μετά να τις σώσετε πάνω από τις αρχικές ρυθμίσεις.

Δυστυχώς, μιας και η συλλογή βασίζεται αποκλειστικά στο WinUAE και στις δυνατότητες που έχει, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να κάνετε αναζήτηση στα παιχνίδια ή να δείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα το έτος κυκλοφορίας κλπ.. Παρόλα αυτά, στα ονόματα των configurations υπάρχει η ένδειξη αν το παιχνίδι είναι AGA, Demo, unreleased ή αν υπάρχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που να το κάνει να ξεχωρίζει, όπως η εταιρεία που το έφτιαξε. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις που τα παιχνίδια έχουν τον ίδιο τίτλο, πχ. κάποια Barbarian, Elvira, Indianna Jones κ.α..

Σε αυτή την συλλογή υπάρχουν και πολλά παιχνίδια που δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ, είτε κυκλοφόρησε μόνο κάποιο demo, όπως το πολύ καλό ACSYS - Autonomous Cybernetic System, το Agricola, το Evils Doom ή το Ziriax 100% που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Κάποια από τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν σε CD όπως τα T-Zero, Bubble Heroes, Code name Hell Squad, Foundation, Wasted Dreams, Genetic Species, Payback κ.α. υπάρχουν ως HDFs και μάλιστα όσα ήταν και audio CDs, υπάρχουν διαθέσιμα και τα τραγούδια, τα οποία παίζουν κανονικά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς να χρειάζεται εσείς να κάνετε κάτι.

Κάποια παιχνίδια που δεν βρήκα στην συλλογή είναι τα Defender Of the Crown 2, Pirates! Gold, Sensible Soccer 16-17, Napalm, Nemac IV, Nightlong και άλλα. Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη συλλογή θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Εκεί μέσα βρήκα πολλά παιχνίδια που είτε δεν τα είχα ξαναδεί, είτε δεν είχα την ευκαιρία να παίξω, τα οποία σίγουρα θα δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Την συλλογή μπορείτε να την αποκτήσετε δωρεάν, αλλά θα πρέπει να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στον DamienD στο English Amiga Board, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες στην συζήτηση που υπάρχει εκεί. Στην απάντηση που θα σας στείλει θα υπάρχουν links για να κατεβάσετε την συλλογή. Τα αρχεία που θα κατεβάσετε θα είναι συνολικά περίπου 6.32GB, στα οποία αφού τα αποσυμπιέσετε θα βρείτε ένα πρόγραμμα εγκατάσταση, το οποία θα αναλάβει να ετοιμάσει τα πάντα για εσάς. Η εγκατάσταση θα γίνει στον κύριο δίσκο του συστήματός σας, μέσα σε ξεχωριστό φάκελο.