Νέο hardware από την AmigaKit

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μετά την φετινή εκδήλωση Amiga Ireland, το AmigaKit έχει ήδη έτοιμο νέο hardware για τις Amiga 1200 και 600. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια επέκταση μνήμης για την A1200 και ένα νέο IDE Interface, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

A1200 8MB Fast RAM Memory Expansion (FPU Upgradable)

Είναι ήδη διαθέσιμη για αγορά η επέκταση μνήμης για τις Amiga 1200, που στοχεύει σε όσους θέλουν να προσθέσουν περισσότερη μνήμη στο μηχάνημά του αλλά και στο να αυξήσουν την επεκτασιμότητά του. Για αυτό διαθέτει θέση για να βάλετε FPU και δύο θέσεις clockport, με την μία να είναι αποκλειστικά για Real Time Clock module. Η διαθέσιμη μνήμη είναι 8MB Fast RAM, με δυνατότητα να την μειώσετε στα 4 ή 5.5 εάν θέλετε να διατηρήσετε την χρήση της PCMCIA.

Με μετρήσεις του SysInfo, και χωρίς την προσθήκη FPU, δείχνει μια αύξηση της ταχύτητας 2.29 φορές σε σχέση με μια stock A1200, και 2.91 MIPS. Καθόλου άσχημα για μια απλή επέκτασή μνήμης.

Πιο αναλυτικά:

  • 8MB 32-bit Fast RAM αυξάνοντας την συνολική μνήμη στα 10MB
  • Αυτορυθμιζόμενη μνήμη χωρίς να απαιτούνται ειδικοί drivers
  • Δεύτερο clockport header για περισσότερη επεκτασιμότητα
  • Floating Point Unit socket στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε έναν 68882 PLCC FPU μέχρι και 40Mhz
  • Η μνήμη μπορεί να ρυθμιστεί στα 4MB, 5.5MB ή 8MB Fast RAM χρησιμοποιώντας on-board jumpers.
  • Συμβατή με την PCMCIA στα 4MB ή 5.5MB modes. Στα 5.5MB απαιτείται η χρήση ενός patch στο startup-sequence.
  • Header για Real Time Clock module.

Μπορείτε να το βρείτε στο AmigaKit, με κόστος που ξεκινάει από 67.19€. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η FPU και το Real Time Clock.

 

A1200/A600 4xIDE Buffered IDE Interface

Αυτή η νέα επέκταση δίνει την δυνατότητα σύνδεσης μέχρι και τεσσάρων IDE συσκευών στο υπολογιστή σας. Διαθέτει δύο συνδέσεις 40 ακίδων και μία 44 ακίδων η οποίες είναι για συσκευές 3.5 και 2.5 ιντσών αντίστοιχα. Επίσης, για τις Amiga 1200 θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης μιας πλακέτας που κουμπώνει πάνω στον Gayle και αυξάνει την ταχύτητα μεταγωγής δεδομένων. Η απόδοσή του βέβαια δεν συγκρίνεται με αυτή της FastATA μιας και είναι αρκετά πιο φθηνό.

Υποστηρίζονται πλήρως οι δίσκοι μεγαλύτεροι από 4GB σε AmigaOS 3.5, 3.9 και 4.1.

Μπορείτε να το βρείτε στο AmigaKit, με κόστος που ξεκινάει από 39.19€.