Σεπτέμβριος 2014

Ένα νέο update του Chrysalis Pack κυκλοφόρησε, το οποίο βασίζεται στο MorphOS 3.7. Το Chrysalis pack είναι ένα πακέτο με πάρα πολλά προγράμματα για το MorphOS μαζεμένα σε ένα CD. Σκοπός του πακέτου είναι να λειτουργήσει σαν συμπληρωματικό του MorphOS και να δώσει την δυνατότητα σε κάποιο νέο χρήστη να εγκαταστήσει στο μηχάνημά του, γρήγορα και εύκολα, τα καλύτερα προγράμματα για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του online περιοδικού 880 Gamer. Το 880 Gamer είναι ένα σχετικά νέο online περιοδικό, το οποίο έχει σαν κύρια θεματολογία τα games που είχαν κυκλοφορήσει στην Amiga. Μέσα στις 36 σελίδες τους θα βρείτε νέα, παρουσιάσεις παιχνιδιών, παρουσιάσεις demos, μηνύματα αναγνωστών, cheats και αρκετές διαφημίσεις παιχνιδιών όπως τις είχαμε δει σε παλιά έντυπα περιοδικά. Τα κείμενα είναι όλα γραμμένα στα Αγγλικά, και κάθε τεύχος συνοδεύεται από μια δισκέτα σε μορφή ADF ή ADZ, όπου θα βρείτε το παιχνίδι στο οποίο έχει γίνει το βασικό αφιέρωμα του περιοδικού.

Στις 23 - 26 Οκτωβρίου θα γίνει και φέτος η εκδήλωση AmiWest, στο Σακραμέντο της Αμερικής. Για όσους δεν έχουν ακούσει ξανά για το AmiWest, είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για Amiga σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο στο Amiwest μαζεύονται πολλές εταιρείες και προγραμματιστές, με σκοπό να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τα προϊόντα τους, είτε αυτά είναι σε επίπεδο λογισμικού, είτε σε hardware. Πολλές φορές σε αυτή την εκδήλωση γίνονται και ανακοινώσεις για μελλοντικά σχέδια, οπότε περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τι καινούργιο θα ανακοινωθεί.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του NetSurf 3.2 η οποία περιλαμβάνει πολλές διορθώσεις σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Ο NetSurf είναι ένας ελαφρύς browser ο οποίος δεν έχει πολλές απαιτήσεις από hardware. Υποστηρίζει CSS v2.1 αλλά η υποστήριξη Javascript είναι ακόμα σε πρώιμη φάση και φυσικά δεν είναι πλήρης. Sites τα οποία απαιτούν εκτενής χρήση javascript, όπως είναι αυτά των social networks ή mail clients, δεν θα δουλέψουν σωστά.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του AmigaFuture #110 Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, τα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCPAmigaKit και Alinea. Εμείς σας προτείνουμε να γίνεται συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.