Δεκέμβριος 2014

Η Hyperion Entertainment ανακοίνωσε την διάθεση του AmigaOS 4.1 Final Edition στους μεταπωλητές. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να δεχτούν παραγγελίες άμεσα. Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη για AmigaOne X1000, AmigaOne XE, SE και μA1, AmigaOne 500/Sam460, Sam440, Pegasos 2 και Amiga 1200/3000/4000 εξοπλισμένες με PPC επιταχυντές.<--break->

Λίγες μόνο μέρες μετά την κυκλοφορία του Amikit 8, ήρθε η πρώτη του αναβάθμιση, η οποία έρχεται με διορθώσεις προβλημάτων και ανανεώσεις προγραμμάτων. Το Amikit είναι ίσως το πληρέστερο πακέτο με το AmigaOS 3.x και πάνω από 350 από τα καλύτερα προγράμματα προεγκατεστημένα και έτοιμα να τα τρέξετε στον υπολογιστή σας με την χρήση προσομοιωτή UAE.

Κυκλοφόρησε η νέα σταθερή έκδοση του WinUAE 3.0.0, στην οποία έχουν προστεθεί πολλά νέα χαρακτηριστικά και διορθώσεις προβλημάτων. Βασικό όμως χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι η υποστήριξη PPC επεξεργαστών και εξομοίωσης επιταχυντών όπως η CyberStorm PPC και η Blizzard PPC. Αυτό το πετυχαίνει με την χρήση του QEMU PPC, στο οποίο έχουν γίνει οι αναγκαίες τροποποιήσεις.

Η A-EON Technology συνεχίζει να μεγαλώνει την συλλογή της με λογισμικό, με σκοπό της ανανέωσή του. Έτσι μετά την εξαγορά του Personal Paint προχώρησε και στην εξαγορά των δικαιωμάτων του Aladdin4D από την DiscreetFX. Έτσι έχει πια τα δικαιώματα ανάπτυξης και πώλησης του προγράμματος για AmigaOS 3, AmigaOS 4, MorphOS και AROS. Η DiscreetFX διατηρεί το δικαίωμα να αναπτύσει και να πουλάει εκδόσεις για άλλα λειτουργικά συστήματα.

Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη Professional έκδοση του EasyNet από την AmigaKit. Η νέα αυτή έκδοση είχε ανακοινωθεί από την εταιρία πολύ καιρό πριν, αλλά καθυστέρησε λόγο του ότι άλλα projects είχαν μεγαλύτερη προτεραιότητα. Η σημαντικότερη διαφορά της Professional έκδοσης από την απλή είναι η ενσωμάτωση του AmiTCP 4, με πολλές νέες δυνατότητες.

Μια νέα έκδοση του WHDLoad κυκλοφόρησε, η 18.0, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά αλλά και διορθώσεις προβλημάτων. Δημιουργός του είναι ο Bert Jahn, και η νέα αυτή έκδοση βρισκόταν υπό ανάπτυξη περίπου ένα χρόνο. Για όσους δεν γνωρίζουν το WHDLoad, να πούμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα, καθώς δίνει την δυνατότητα σε παλιές, και όχι μόνο, Amiga, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με λίγη παραπάνω μνήμη και ένα σκληρό δίσκο, να τρέχουν παιχνίδια άμεσα και γρήγορα από το δίσκο, παρόλο που δεν είχαν την δυνατότητα να εγκατασταθούν σε αυτόν.

Λίγες μέρες μετά την ελεύθερη διάθεση της τελευταίας έκδοσης του AmiKit v8 για WinUAE και highend Amiga, κυκλοφόρησε και η έκδοση του AmiKit Real για Classic Amiga με λιγότερους πόρους σε hardware. Ο σκοπός του συγκεκριμένου πακέτου είναι η μεταφορά του AmiKit σε πραγματικές Amiga, οι οποίες δεν είναι αρκετά δυνατές για να σηκώσουν την πλήρης έκδοση. Αυτή η έκδοση έχει φτιαχτεί για οθόνες με λίγα χρώματα, πχ. 16 χρώματα ταυτόχρονα, κι αυτό για να μην καταναλώνει πολλούς πόρους του μηχανήματος.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Ουγγρικού online περιοδικού Amiga Mania, μετά από πάρα πολύ καιρό. Το περιοδικό είναι όλο γραμμένο στην μητρική τους γλώσσα, κάτι που το κάνει αρκετά δύσκολο να το διαβάσουμε. Παρόλα αυτά στο νέο τεύχος υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα, όπως η συνέντευξη της ομάδας ανάπτυξης του Chaos Guns, ένα παιχνίδι που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο AmiCamp #2. Επίσης θα βρείτε πλήρης παρουσιάσεις της Vampire 600 κάρτας επιτάχυνσης, ένα αφιέρωμα στο Amiga CD32, παρουσιάσεις πολών παιχνιδιών όπως το Aquaria, το Payback και το Microcosm.

Η Cloanto κάνει μια γενναία έκπτωση για 48 ώρες και δίνει τα Amiga και C64 Forever Plus edition στην ηλεκτρονική τους μορφή με 75% έκπτωση. Το κόστος και για τα δύο μαζί είναι 9.95€, μια πραγματικά πολύ καλή τιμή. Μόλις το αγοράσετε θα σας δωθεί πρόσβαση για να κατεβάσετε τις παραπάνω εκδόσεις. Με την έκδοση Plus θα έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας ISO για να το γράψετε σε κάποιο DVD.