Δεκέμβριος 2015

Μια νέα έκδοση κυκλοφόρησε του γνωστού WHDLoad 18.2, με νέα χαρακτηριστικά αλλά και διορθώσεις προβλημάτων. Η πιο σημαντική όμως αλλαγή είναι ότι από την νέα αυτή έκδοση και μετά το πρόγραμμα δεν θα απαιτεί την ύπαρξει keyfile. Έτσι πια το WHDLoad είναι εντελώς δωρεάν για όλους, ενώ όσοι έχουν το δικό του keyfile, θα συνεχίσουν να βλέπου το όνομά τους να εμφανίζεται στην έναρξη του προγράμματος. Το WHDLoad πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1996 και δημιουργός του είναι ο Bert Jahn.

Η ομάδα AmiWorx Software διέθεσε το πρώτο Tales of Gorluth εντελώς δωρεάν για κατέβασμα. Το Tales of Gorluth είναι ένα action adventure, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014. Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε τον ρόλο του κεντρικού ήρωα, ο οποίος πρέπει να βρει ποιος προκάλεσε το θάνατο των συγχωριανών του και την καταστροφή του χωριού του. Στο δρόμο του θα πολεμήσει με αρκετούς εχθρούς, ενώ θα πρέπει να συνομιλήσει και με πολλούς άλλους χαρακτήρες, οι οποίοι θα τον καθοδηγήσουν στην αποστολή του και θα του δώσουν σημαντικές πληροφορίες.

Το AmiStore παρέχει αυτές τις μέρες και μέχρι την 1η Γενάρη έκπτωση στα παιχνίδια της Entwickler-X μέχρι και 60% σε κάποια. Παιχνίδια όπως το M.A.C.E., τα Swamp Defence 1 & 2 και πολλά άλλα είναι διαθέσιμα για να τα αγοράσετε σε προνομιακή τιμή. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το AmiStore στον υπολογιστή σας, και να έχετε έναν λογαριασμό χρήστη σε αυτό.

Όχι δεν είναι μελομακάρονα, ούτε κουτί με φρεσκοψημμένες δίπλες. Είναι το απόλυτο retro computing περιοδικό που γιορτάζει τα 10 τεύχη του και σε προσκαλεί για ένα ακόμα ταξίδι πίσω στον χρόνο!

Ολόκληρο το τεύχος είναι αφιερωμένο στην id Software, την εταιρία που άλλαξε τον κόσμο του gaming. Ολόκληρη η πορεία της από το ξεκίνημα των πρώτων ημερών (και ακόμα πιο πίσω), μέχρι την απόλυτη κυριαρχία του Doom, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου!