Ιανουάριος 2016

Μια νέα έκδοση του MorphOS SDK κυκλοφόρησε από την ομάδα ανάπτυξης του MorphOS, με αρκέτα νέα χαρακτηριστικά. Η νέα έκδοση 3.10 έχει το διπλάσιο μέγεθος, κάτι που μας προδιαθέτει για την πληρότητά του. ο SDK πακέτο είναι αναγκαίο για όποιον θέλει να αναπτύξει κώδικα για το MorphOS και να φτιάξει την δική του εφαρμογή. Σε αυτό το πακέτο εμπεριέχεται ο gcc compiler, το scribble, πληροφοριακά autodocs και αρκετά παραδείγματα για να ξεκινήσετε.

Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά είναι:

Μετά από 2 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Redit, κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση με μερικές διορθώσεις προβλημάτων. Το Redit είναι ένας απλός text editor ο οποίος έχει πολύ μικρές απαιτήσεις από το σύστημα και μπορεί να τρέξει ακόμα και σε μηχανήματα με kickstart 1.2 και 512KB μνήμης. Σκοπός του δημιουργού του Kai Scherrer είναι να υποστηρίξει τις Amiga εκείνες που δεν έχουν επεκτάσεις μνήμης ή πρόσθετους επιταχυντές.

Στις 10 με 15 Γενάρη θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #118 Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Εμείς σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.

Ένα νέο πακέτο του Amiga Image Storage System (AISS) v4.20 κυκλοφόρησε από τον Martin 'Mason' Merz. Το AISS είναι ένα πακέτο εικονιδίων για μπάρες εργασιών σε προγράμματα τα οποία τα χρησιμοποιούν για αναπαράσταση εργασιών. Έχουν σχεδιαστεί όσο πιο κοντά στα πραγματικά αντικείμενα που αναπαριστούν, αλλά με μια πιο illustration σχεδίαση, ώστε να μεταφέρουν την αναγκαία πληροφορία στο μικρό τους μέγεθος.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του MUI 4.0-2015R4 για AmigaOS4/PPC και AmigaOS3/m68k από τους developers, Thore Bockelmann και Jens Maus. Στην νέα έκδοση έχουν γίνει διορθώσεις και βελτιώσεις στην λειτουργία του. Με την έλευση του MUI 4 γίνεται ευκολότερη η μεταφορά προγραμμάτων από το MorphOS, καθώς τώρα υπάρχει κοινή βάση μεταξύ των δύο λειτουργικών.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση τους WinUAE, η 3.2.2, στην οποία έχουν προστεθεί πολλά νέα χαρακτηριστικά και διορθώσεις προβλημάτων. Με το WinUAE μπορείτε να στήσετε την δική σας Amiga, καθώς υποστηρίζει όλα τα υπάρχοντα μοντέλα, στο Windows PC που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να τρέξετε μόνο κάποια παιχνίδια ή ακόμα και να στήσετε ένα πλήρες Workbench βασισμένο σε AmigaOS 68K. Από την έκδοση 3.0.0 προσομοιώνει και τους PPC επεξεργαστές, δίνοντας την δυνατότητα να τρέξετε και το AmigaOS 4 Classic.

Μεταξύ άλλων, στην νέα έκδοση έχουν γίνει οι παρακάτω αλλαγές: