Απρίλιος 2016

Στο YouTube υπάρχουν πολλές συλλογές από Amiga μουσική και remixes αυτών. Ο χρήστης FStarred έχει δημιουργήσει τις δικές του συλλογές με τα καλύτερα, κατά την γνώμη του, τραγούδια, τα οποία έχει πάρει από το site AmigaRemix. Διαθέσιμες είναι περίπου επτά συλλογές, με κάθε μία να περιέχει πάνω από 10 μουσικά θέματα, συνολικής διάρκειας περίπου μιας ώρας. Τα θέματα προέρχονται κυρίως από μουσική γνωστών παιχνιδιών όπως τα Turrican 2, Lotus 3, Speedball 2, Project-X, Xenon και πολλά άλλα.

Στο aminet είναι διαθέσιμο ένα πακέτο εικονιδίων MagicWB τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν τα εικονίδια του ClassicWB 3.9 του Bloodwych. Δημιουργός του πακέτου είναι ο Μάριος (mfilos) Φίλος, ο οποίος συνέλλεξε τα εικονίδια από άλλα πακέτα που βρίσκονται στο Aminet, και όπου χρειαζόταν δημιούργησε τα δικά του.  Σκοπός του πακέτου είναι να δώσει μια επιτάχυνση στο OS3.9,2 το οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα όταν τρέχει σε αναλύσεις με 8 χρώματα αντί των 16 χρωμάτων, και κυρίως σε συστήματα με ECS, όπως μια Amiga 600 ή μια Amiga 500+.

Στις 5 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #120 Μαΐου - Ιουνίου 2016. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Εμείς σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.

Μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του NetSurf, η 3.5, η οποία περιλαμβάνει κυρίως διορθώσεις προβλημάτων σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Ο NetSurf είναι ένας ελαφρύς browser ο οποίος δεν έχει πολλές απαιτήσεις από hardware. Υποστηρίζει CSS v2.1 αλλά η υποστήριξη Javascript είναι ακόμα σε πρώιμη φάση και φυσικά δεν είναι πλήρης. Sites τα οποία απαιτούν εκτενής χρήση javascript, όπως είναι αυτά των social networks ή mail clients, δεν θα δουλέψουν σωστά.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του Icaros Desktop 2.1, κυκλοφόρησε το πρώτο update του v2.1.1. Πρόκειται για ένα update το οποίο περιλαμβάνει πολλές διορθώσεις προβλημάτων αλλά και νεότερες εκδόσεις προγραμμάτων, όπως το OWB 1.25. Επίσης, έχουν ανανεωθεί κάποια προγράμματα του συστήματος τα οποία από λάθος δεν είχαν μπει στην προηγούμενη έκδοση.

Μια νέα μουσική συλλογη 15 κομματιών, τα οποία έχουν όλα δημιουργηθεί στην Amiga, κυκλοφόρησε από τον δημιουργό τους, τον Pseudaxos. Την παραγωγή ανέλαβε η Ultimate Creative, η οποία διαθέτει σε ηλεκτρονική μορφή την συλλογή προς αγορα. Όλα τα κομμάτια έχουν δημιουργηθεί με το Milky Tracker και είναι διαφόρων μουσικών στυλ, όπως Trip hop, Cyber Trance, Vocal Trance, Dance / Club House και Electro Rock.

Διαθέσιμη είναι μια νέα έκδοση του Odyssey Web Browser 1.25 για το AROS. Δημιουργός των νέων εκδόσεων του browser για το AROS είναι ο Krzysztof "Deadwood" Smiechowicz, ο οποίος έχει καταφέρει να τον αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό και να τον κάνει ιδιαίτερα χρηστικό. Στις τελευταίες εκδόσεις έχει μεταφερθεί και μια έκδοση JIT της εκτέλεσης της javascript, κάτι που τον κάνει πολύ γρήγορο σε όλα τα sites, όπως το Gmail και το Facebook. Με την προσθήκη της δυνατότητας αναπαραγωγής HTML5 video παίζει άψογα και όλα τα videos στο YouTube.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του MUI 4.0-2016R1 για AmigaOS4/PPC και AmigaOS3/m68k από τους developers, Thore Bockelmann και Jens Maus. Στην νέα έκδοση έχουν γίνει διορθώσεις και βελτιώσεις στην λειτουργία του. Με την έλευση του MUI 4 γίνεται ευκολότερη η μεταφορά προγραμμάτων από το MorphOS, καθώς τώρα υπάρχει κοινή βάση μεταξύ των δύο λειτουργικών.

Η A-EON Technology ανακοίνωσε το Warp3D Nova για μια σειρά καρτών γραφικών RadeonHD 7xxx και Radeon Rx οι οποίες είναι εξοπλισμένες με κάποιο Southern Island chip. Δημιουργός του είναι και πάλι ο Hans De Ruiter, ο οποίος δημιούργησε τους drivers για τις RadeonHD κάρτες γραφικών και την έκδοση του Warp3D για αυτές τις κάρτες. Το Warp3D Nova επιταχύνει τα shader 3D γραφικά στην Amiga, καθώς και δυνατότητες όπως τον ορισμό φωτισμού ανά pixel και πολλές άλλες λειτουργίες.<--break->