Φεβρουάριος 2017

Ένα νέο ντοκιμαντέρ θέλει να κάνει ο Steven Fletcher, φανατικός χρήστης των υπολογιστών της Commodore εδώ και χρόνια. Αν σκέφτεστε, "Κι άλλο ντοκιμαντέρ; Φτάνει πια." θα σας έλεγα... "Όσα περισσότερα τόσο καλύτερα". Είναι σημαντικό η ιστορία μιας τόσο σημαντικής εταιρείας και μιας μοναδικής σειράς υπολογιστών, να είναι καταγεγραμμένη, να βοηθάει την μνήμη μας, αλλά και την γνώση σε όσους δεν έζησαν εκείνες τις εποχές. "The Commodore Story - Changing the world 8-bits at a time" είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ, στο οποίο οι συντελεστές του θέλουν να διηγηθούν την ιστορία της Commodore από μια άλλη σκοπιά.

Κυκλοφόρησε μια ακόμα έκδοση του AmigaAmp, στην οποία έχουν γίνει διορθώσεις στην λειτουργία του προγράμματος. Και αυτή η έκδοση αφορά το AmigaOS 3.x και το 4.x. <--break->Το AmigaAmp είναι ένα από τα παλιότερα προγράμματα αναπαραγωγής αρχείων ήχου στην Amiga το οποίο σε κάθε νέα έκδοση γίνεται ακόμα καλύτερο. Η εμφάνισή του έχει βασιστεί στην εμφάνιση των πρώτων εκδόσεων του WinAmp, κάτι που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Στις 5 Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #125 Μάρτιος - Απρίλιος 2017. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break->

Μια νέα έκδοση του AmiKit Real κυκλοφόρησε, η 8.8. Ο σκοπός του συγκεκριμένου πακέτου είναι η μεταφορά του AmiKit σε πραγματικές Amiga, οι οποίες δεν είναι αρκετά δυνατές για να σηκώσουν την πλήρη έκδοση. Αυτή η έκδοση έχει φτιαχτεί για οθόνες με λίγα χρώματα, πχ. 16 χρώματα ταυτόχρονα, κι αυτό για να μην καταναλώνει πολλούς πόρους του μηχανήματος.

Εδώ και καιρό η ομάδα developers Entwickler-X, η οποία δεν είναι άλλη από τους Thomas “imagodespira” Claus και Frank "Goos McGuile" Menzel, δουλεύει επάνω σε έναν νέο video player με το όνομα Emotion. Πριν από λίγες μέρες έβγαλε και ένα νεότερο demo για να δοκιμάσουμε. Η ίδια ομάδα έχει αναπτύξει πολλά και αξιόλογα παιχνίδια για το AmigaOS 4, όπως τα M.A.C.E., Swamp Defense, Tap Jewels και άλλα.