Changing the world 8-bits at a time

Ένα νέο ντοκιμαντέρ θέλει να κάνει ο Steven Fletcher, φανατικός χρήστης των υπολογιστών της Commodore εδώ και χρόνια. Αν σκέφτεστε, "Κι άλλο ντοκιμαντέρ; Φτάνει πια." θα σας έλεγα... "Όσα περισσότερα τόσο καλύτερα". Είναι σημαντικό η ιστορία μιας τόσο σημαντικής εταιρείας και μιας μοναδικής σειράς υπολογιστών, να είναι καταγεγραμμένη, να βοηθάει την μνήμη μας, αλλά και την γνώση σε όσους δεν έζησαν εκείνες τις εποχές. "The Commodore Story - Changing the world 8-bits at a time" είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ, στο οποίο οι συντελεστές του θέλουν να διηγηθούν την ιστορία της Commodore από μια άλλη σκοπιά.

Η ιστορία θα ξεκινήσει από τους πρώτους PET, VIC-20, C64 μέχρι και τις Amiga και τον σπάνιο C65. Στόχος των δημιουργών του είναι να πουν την ιστορία της Commodore όχι από την πλευρά της επιχείρησης, αλλά από την πλευρά των χρηστών της, των δημιουργών παιχνιδιών και demos. Αφορά περισσότερο πως όλοι εμείς βλέπαμε και ζούμε τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Θα υπάρχουν συνεντεύξεις με πολλούς από τους εργαζόμενους στην Commodore τότε αλλά και συνεχιστές του ονείρου, όπως οι Dave Haynie, Greg Berlin, Randell Jesup, Hedley Davis και Trevor Dickinson. Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει σε Blu-ray μορφή, και μαζί του θα υπάρχει ένα 50 σέλιδο βιβλίο με φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην σελίδα του kickstarter απ'όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στην δημιουργία του, και στο να μαζευτεί το αναγκαίο ποσό.