Μάρτιος 2017

Η Hyperion Entertainment ανακοίνωσε την διάθεση του Gorky 17 σε download μορφή για όσους δεν θέλουν να αγοράσουν την έκδοση του CD. Αν δεν γνωρίζετε το παιχνίδι, πρόκειται για μεταφορά του παιχνιδιού που αρχικά είχε δημιουργηθεί από την Metropolis Software το 1999 για τα Windows, το οποίο μεταφέρθηκε στο Linux από την Hyperion το 2006. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής με στοιχεία RPG και turn based μάχες.

Κυκλοφόρησε η 7η έκδοση του Hollywood με την ονομασία Eternity. Στο Hollywood 7 έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές και προσθήκες πολλών νέων λειτουργιών. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η υποστήριξη Unicode χαρακτήρων σε όλα τα συστήματα και η δυνατότητα δημιουργίας 64bit κώδικα για τα Windows, Linux και Mac OS.

Ένα νέο περιοδικό ετοιμάζεται από την ομάδα του Amiga.net.pl, το οποίο αφορά την Amiga, από τις Classic μέχρι και τις NG. Θα είναι διαθέσιμο σε εκτυπωμένη πολύχρωμη μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή. Τα κείμενα θα είναι όλα γραμμένα στα Αγγλικά και στις ενενήντα σελίδες του θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τα αγαπημένα μας μηχανήματα, προσομοιωτές, παιχνίδια και demos.

Πρόσφατα ξεκίνησε ένα νέο Kickstarter από τον David John Pleasance για το βιβλίο που θα γράψει, με θέμα φυσικά τα χρόνια του στην Commodore. Ο τίτλος του βιβλίου είναι "Commodore: The Inside Story", και αφορά την πολυετή εμπειρία του στην εταιρία, από το 1983 μέχρι και το 1994, με την χρεοκοπία της Commodore International και το Αύγουστο του 1995 όπου τελικά σταμάτησε τις πωλήσεις η Commodore UK.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του ZuneFig, στο οποίο έχουν γίνει διορθώσεις σε πολλά προβλήματα. Το ZuneFig βασίζεται στην τελευταία έκδοση του AmiFig 3.1, το οποίο από την στιγμή που έγινε open source δόθηκε η δυνατότητα σε developers να συνεχίσουν την ανάπτυξή του και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα. Το ZuneFig, όπως και το AmiFig, είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού διανυσματικών γραφικών.

Ένα ακόμα παιχνίδι κυκλοφόρησα για την Amiga, το MaxNight. Στο MaxNight έχετε τον ρόλο ενός ιππότη του Max, σε μια εποχή οπού οι κίνδυνοι υπήρχαν παντού. Και για αυτό εσείς πρέπει κάθε μέρα να προπονείστε με το σπαθί σας. Βοηθός σας στις προπονήσεις σας είναι πάντα ο αγαπημένος σας αδελφός, ο Miki. Έτσι κι εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα, όπου μια καλή ξιφομαχία ήταν το τελευταίο πράγμα που θα κάνατε, προτού επιστρέψετε στον πύργο της οικογενείας σας. Ώσπου...