MaxNight

Ένα ακόμα παιχνίδι κυκλοφόρησα για την Amiga, το MaxNight. Στο MaxNight έχετε τον ρόλο ενός ιππότη του Max, σε μια εποχή οπού οι κίνδυνοι υπήρχαν παντού. Και για αυτό εσείς πρέπει κάθε μέρα να προπονείστε με το σπαθί σας. Βοηθός σας στις προπονήσεις σας είναι πάντα ο αγαπημένος σας αδελφός, ο Miki. Έτσι κι εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα, όπου μια καλή ξιφομαχία ήταν το τελευταίο πράγμα που θα κάνατε, προτού επιστρέψετε στον πύργο της οικογενείας σας. Ώσπου...

Ξαφνικά ο ουρανός σκοτεινιάζει, μια δυνατή καταιγίδα ξεκινάει και ένας τεράστιος δράκος έρχεται και αρπάζει τον αδελφό σας, και τον οδηγεί στα μπουντρούμια του αιώνιου εχθρού σας. Δεν μπορείτε φυσικά να τον αφήσετε στο έλεος του, κι έτσι ξεκινάτε να τον σώσετε. Το σενάριο δεν κερδίζει φυσικά βραβείο πρωτοτυπίας, αλλά είμαι σίγουρος πως το παιχνίδι θα σας ανταμείψει.

Για να φτάσετε κοντά του θα πρέπει να περάσετε από πέντε κόσμους και συνολικά τριάντα έξι πίστες, όπου κάθε λογής τέρατα προσπαθούν να σας εμποδίσουν και να σας σκοτώσουν. Έχετε στο χέρι σας ένα σπαθί, αλλά προτιμάτε να μην το χρησιμοποιήσετε και να αποφεύγετε την επαφή με τα τέρατα, καθώς αν σας ακουμπήσει κάποιο χάνετε μια πολύτιμη ζωή. Σε κάθε πίστα θα πρέπει να μαζέψετε όλα τα αντικείμενα για ανοίξει η δίοδος για την επόμενη, και όλο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Θα πρέπει να αποστηθίσετε τις κινήσεις των τεράτων και με απόλυτο συγχρονισμό να περνάτε πάνω από τα κεφάλια τους, να σκαρφαλώνετε σκάλες και να αρπάζετε κλειδιά.

Το παιχνίδι έχει φτιαχτεί από την Pixel Nation και βασίζεται στο backbone. Είναι καλοφτιαγμένο, με όμορφα γραφικά και πολύ καλή μουσική επένδυση. Διατίθενται εντελώς δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα και απαιτεί τουλάχιστον Amiga OCS 14mhz, 2mb chip, kickstart 2.05. Εκεί θα βρείτε και το demo της Χριστουγεννιάτικης έκδοσης, με μερικές ακόμα πίστες για να δοκιμάσετε.

Δείτε την εισαγωγή του παιχνιδιού στο παρακάτω video και το gameplay.