Μάιος 2017

Η Hyperion Entertainment ανακοίνωσε την διάθεση μιας νέας έκδοσης του Descent: Freespace η οποία τρέχει καλύτερα κάτω από το AmigaOS 4.1, με αρκετές διορθώσεις προβλημάτων. Το Descent: Freespace δημιουργήθηκε αρχικά από την Voliton/Interplay και είναι από τα πρώτα παιχνίδια που μετέφερε η Hyperion στα αγαπημένα μας συστήματα.

Στις 19 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το AmiKit X, η ανάπτυξη του οποίου είχε ανακοινωθεί στο AmiWest πριν μερικά χρόνια. Όσοι παρακολουθείτε την πορεία του AmiKit θα ξέρετε ότι είναι η πληρέστερη διανομή του AmigaOS 3.x, με πληθώρα προγραμμάτων και προσεγμένη εμφάνιση. Το AmiKit X όμως πάει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες. Άλλωστε, το AmiKit X είναι και η καρδιά του project A.L.I.C.E. του Trevor Dickinson.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Roadshow, η 1.13. Το Roadshow είναι ένα TCP/IP stack για το AmigaOS 3.x, το οποίο είναι μεταφορά του αντίστοιχου που υπάρχει στο AmigaOS 4. Είναι πολύ πιο γρήγορο από όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν για 68K Amiga και έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, παρόλο που έρχεται χωρίς κάποιο GUI πρόγραμμα για την ρύθμισή του.

Στις 5 Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #126 Μάιος - Ιούνιος 2017. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break-><--break->