Έτοιμο το AmiKit X

Στις 19 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το AmiKit X, η ανάπτυξη του οποίου είχε ανακοινωθεί στο AmiWest πριν μερικά χρόνια. Όσοι παρακολουθείτε την πορεία του AmiKit θα ξέρετε ότι είναι η πληρέστερη διανομή του AmigaOS 3.x, με πληθώρα προγραμμάτων και προσεγμένη εμφάνιση. Το AmiKit X όμως πάει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες. Άλλωστε, το AmiKit X είναι και η καρδιά του project A.L.I.C.E. του Trevor Dickinson.

Η νέα αυτή έκδοση θα σας δίνει την δυνατότητα να το εγκαταστήσετε στο μηχάνημά σας, παράλληλα με το αγαπημένο σας λειτουργικό σύστημα. Από μια οθόνη κατά το boot θα μπορείτε να επιλέξετε με πιο λειτουργικό σύστημα θα ξεκινήσετε. Αν έχετε εγκατεστημένο και το AmigaOS 4, ακόμα καλύτερα. Φυσικά, δεν χρειαστεί να απεγκαταστήσετε τα Windows ή όποιο άλλο λειτουργικό χρησιμοποιείτε. Το AmiKit X χρησιμοποιεί το Linux ως βάση και μέσω αυτού κάνει boot στον WinUAE για να ξεκινήσει τον προσομοιωτή για την Amiga.

Στο AmiKit X έχει δοθεί έμφαση και στην εμφάνιση του λειτουργικού, με νέα σειρά εικονιδίων σχεδιασμένα από τον Ken Lester, αλλά και με νέα backgrounds. Φυσικά, ο βασικός δημιουργός του είναι και πάλι ο Zan Jahurancik, ο οποίος και πρωτοξεκίνησε την δημιουργία του AmiKit.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το κόστος του, και σε τι μορφή κάποιος θα μπορεί να το αποκτήσει. Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το νέο AmiKit X και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.