Ιούλιος 2017

Διαθέσιμο είναι το νέο update του Enhancer Package για OS 4 συστήματα. Στην νέα αυτή έκδοση έχουν γίνει διορθώσεις προβλημάτων, βελτιώσεις αλλά και προσθήκες λειτουργιών στα υπάρχοντα προγράμματα. Η ομάδα ανάπτυξης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Νέα προγράμματα, datatypes και classes προστέθηκαν στο πακέτο, κάνοντάς το ακόμα πιο πλήρες.<--break->

Δύο νέα projects αναβίωσης του αγαπημένου μας Commodore 64 ανακοινώθηκαν από διαφορετικές εταιρίες. Μιλάμε για νέο hardware με πρόσθετες λειτουργίες και δυνατότητες. Μιλάμε για το C64 Reloaded MK2 από την Individual Computers και το Ultimate64 από την ομάδα που έχει δημιουργήσει και το 1541 Ultimate II.

Μια νέα Zorro II κάρτα δημιουργήθηκε για την Amiga 2000, η IDE4 Z2, η οποία σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε IDE συσκευές στην Amiga σας. Συνδέεται σε μια Zorro II θύρα και διαθέτει δύο θέσεις για IDE καλώδιο. Επίσης, διαθέτει μία θέση για CF κάρτα μνήμης, η οποία μπορεί να οριστεί ως master ή slave συσκευή.

Χρειάστηκαν περίπου 7 χρόνια για να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Afa OS, αλλά άξιζε η αναμονή. Στην νέα έκδοση 4.8 έχουν γίνει διορθώσεις και βελτιώσεις ώστε να είναι πιο σταθερό, και επίσης περιέχονται 22 skins για τα παράθυρα, σχεδιασμένα όλα από τον Ken Lester.

Μετά από αρκετό καιρό, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Amibian, 1.4. Με το Amibian έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε την δική σας Amiga με λίγα χρήματα και πολύ μικρή σε μέγεθος, καθώς υποστηρίζει το Raspberry Pi 3, το οποίο είναι ένας πολύ μικρός υπολογιστής τσέπης.

Μια νέα ανανεωμένη έκδοση κυκλοφόρησε για το MUI 5.0. To MUI 5.0-2017R2 για AmigaOS4/PPC και AmigaOS3/m68k, δημιουργία των Thore Bockelmann και Jens Maus. Όπως πάντα, και σε αυτή την έκδοση έχουν γίνει μπόλικες διορθώσεις και βελτιώσεις στην λειτουργία του.

Η Cloanto κυκλοφόρησε την νέα έκδοση του Amiga Forever και του C64 Forever 7. Στην νέα αυτή έκδοση έχουν γίνει πολλές αλλαγές και βελτιώσεις, όπως η δυνατότητα να ξεκινάτε τον υπολογιστή σας απευθείας στην προσομοιωμένη Amiga σας. Τα Amiga Forever και C64 Forever είναι δύο πλήρη πακέτα προσομοίωσης υπολογιστών Amiga και Commodore, με εύχρηστο περιβάλλον χρήσης και ευκολία στην έναρξη παιχνιδιών ή προγραμμάτων. Επίσης, περιλαμβάνουν νόμιμες ROMs για όλα τα μοντέλα Amiga, τις οποίες μπορείτε εύκολα να τις χρησιμοποιήσετε σε προσομοιωτές.