Ιούνιος 2022

Μέχρι τις 5 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #157 Ιουλίου - Αυγούστου 2022. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaStore και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break->

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι το 13ο τεύχος του Amiga περιοδικού Amiga Addict, το οποίο κυκλοφορεί στο τέλος κάθε μήνα. Το νέο τεύχος, το οποίο απαρτίζεται από περίπου 56 πολύχρωμες σελίδες σε A4 μέγεθος, έρχεται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή, και είναι γραμμένο στα Αγγλικά.

Έφτασε, λοιπόν. Καλώς τα δεχτήκαμε! Ήρθε ο Ιούνιος και μαζί του το νέο, καλοκαιρινό τεύχος του Retro Planet, του μοναδικού αποκλειστικά έντυπου περιοδικού στην Ελλάδα με αντικείμενο τους υπολογιστές και τα παιχνίδια των 80s και των 90s.

Μακάρι να μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι το καινούριο Retro Planet θα προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στη ζέστη που σας (και μας) ταλαιπωρεί, αλλά θα ήταν ψέμα· όχι, το νέο τεύχος του περιοδικού μπορεί να σας χαρίσει κάποιες ευχάριστες ώρες ανάγνωσης και ξεγνοιασιάς, αλλά τις καιρικές συνθήκες θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε μόνοι σας - άντε, συνεπικουρούμενοι από το κλιματιστικό σας το πολύ-πολύ!

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του AmiSSL, η 5.2. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει την νεότερη έκδοση της OpenSSL library v3.0.4 (21.6.2022), κι έτσι φέρνει στα συστήματά μας την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τα προγράμματα που την χρησιμοποιούν. Το AmiSSL project είναι μια συνολική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη για τα συστήματα που βασίζονται στην Amiga (AmigaOS, MorphOS, AROS, κλπ), η οποία χρησιμοποιεί το OpenSSL cryptographic library toolkit.

Έπειτα από δύο χρόνια απραξίας, σε λίγες μέρες θα μαζευτούμε στον γνώριμο χώρο του Found.ation για το 8ο AmiCamp. Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για την συνάντηση που έχει γίνει θεσμός. Στο AmiCamp θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις στον χώρο της Amiga, θα δούμε όμορφα μηχανήματα και θα γνωριστούμε παίζοντας κανένα ποδοσφαιράκι. Στις 25 και 26 Ιουνίου λοιπόν θα βρεθούμε όλοι μαζί, με τα αγαπημένα μας μηχανήματα για ένα διήμερο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.