Retro Planet #36

Έφτασε, λοιπόν. Καλώς τα δεχτήκαμε! Ήρθε ο Ιούνιος και μαζί του το νέο, καλοκαιρινό τεύχος του Retro Planet, του μοναδικού αποκλειστικά έντυπου περιοδικού στην Ελλάδα με αντικείμενο τους υπολογιστές και τα παιχνίδια των 80s και των 90s.

Μακάρι να μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι το καινούριο Retro Planet θα προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στη ζέστη που σας (και μας) ταλαιπωρεί, αλλά θα ήταν ψέμα· όχι, το νέο τεύχος του περιοδικού μπορεί να σας χαρίσει κάποιες ευχάριστες ώρες ανάγνωσης και ξεγνοιασιάς, αλλά τις καιρικές συνθήκες θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε μόνοι σας - άντε, συνεπικουρούμενοι από το κλιματιστικό σας το πολύ-πολύ!

Όπως μπορείτε να υποθέσετε από μια γρήγορη ματιά στο εξώφυλλο του περιοδικού, το κύριο θέμα του νέου τεύχους είναι η ιστορία του Ken και της Roberta Williams, του ζευγαριού που δημιούργησε τη θρυλική Sierra On-Line, εταιρία που σχεδόν μονάχη της έμπασε το IBM PC και τα συμβατά μηχανήματα στην gaming σκηνή με το (κλασικό πια) King's Quest και τους υπόλοιπους τίτλους που ακολούθησαν.

Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα που θα βρείτε στις σελίδες του νέου τεύχους του Retro Planet είναι η συνέντευξη του Άρη Κάβαλου, του ταλαντούχου Έλληνα developer που δημιούργησε την έκδοση του Night Knight για τον Commodore 64. Ο Άρης μας μιλάει όχι μόνο για το πρώτο παιχνίδι του για retro πλατφόρμα, αλλά και για πολλά-πολλά ακόμη.

Όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό, το RP Ιουνίου φέρνει μαζί του πολλά game reviews. Από τις σελίδες αυτού του τεύχους παρελαύνουν τα Puzzle Bobble (Amstrad CPC & Commodore 64), Paleto Jones: the Tomb of Uncle Ramon (Amstrad CPC), The Mandarin (Amstrad CPC), Xalk Deluxe Edition (Amstrad CPC), Green Beret (Commodore Amiga), Epimetheus (Amstrad CPC), Robot Jet Action (Commodore 64), Rubinho Cucaratcha (Sinclair ZX Spectrum), Scramble (Amstrad CPC) και Pillars (Commodore 64).

Πέρα από τα παραπάνω, στο 36ο τεύχος του Retro Planet μπορεί κανείς να διαβάσει για το Mega Lo Mania, για τον Sinclair ZX80, για τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για την Amiga στα χρόνια της πανδημίας, για το Big Trouble in Little China, για το Police Quest Open Season καθώς και για δύο νέα μουσικά albums με retro στοιχεία, τα One Life Left και Almost Dead του Distant Reality.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες για το Retro Planet μπορείτε να τσεκάρετε την επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού (www.retroplanet.gr), (www.facebook.com/retroplanetmag) ή να στείλετε email στο retroplanetmagazine AT gmail DOT com.