JAmiga 1.2

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του JAmiga project, το οποίο είναι μια προσπάθεια να μεταφερθεί η Java στην Amiga. Δημιουργός του είναι ο Joakim Nordström, ο οποίος έχει αναλάβει να συνεχίσει την αρχική υλοποίηση που είχαν κάνει οι Peter Werno και André Dörffler. Η έκδοση αυτή περιέχει όλα τα αναγκαία αρχεία για να τρέξετε λογισμικό γραμμένο σε Java στο AmigaOS 4.

Είναι συμβατό με την Java 1.5 και επιμέρους με την Java 1.6. Προς το παρόν δεν υποστηρίζεται το Abstract Window Toolkit (AWT), οπότε μην περιμένετε να τρέξετε προγράμματα που χρησιμοποιούν κάποιο παράθυρο ή GUI. Παρόλα αυτά έχει δικτυακή υποστήριξη και κάθε εκτελέσιμο λειτουργεί αυτόνομα ως thread. Έτσι, αν κάποιο πρόγραμμα σταματήσει να λειτουργεί, τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν κανονικά.

Ακόμα βέβαια είναι σε πρώιμο στάδιο, και δεν πρόκειται να τρέξει όλα τα προγράμματα Java, αλλά δείχνει να προχωράει η ανάπτυξή του. Τα επόμενα updates θα γίνονται με την χρήση του AmiUpdate, οπότε ό,τι νέο βγαίνει θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλους. Το ολοκληρωμένο αυτό πακέτο μπορείτε να το κατεβάσετε από το OS4Depot, και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο blog του project.