WarpView 1.06

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του WarpView, στην οποία έχουν γίνει αρκετές διορθώσεις προβλημάτων. Το WarpView είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για να βλέπετε φωτογραφίες και εικόνες από κάποιο δίσκο ή μνήμη. Διαθέτει όμως και δυνατότητες επεξεργασίας όπως Crop, αλλαγή μεγέθους, ρύθμιση φωτεινότητας, αντίθεσης και εφαρμογή διαφόρων φίλτρων. Πέρα από αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα να δείξει όλες τις φωτογραφίες ενός φακέλου μεταβαίνοντας από την μία στην άλλη με διάφορα εφέ, πολύ βολικό αν θέλετε να βάλετε την Amiga σας να κάνει μια παρουσίαση φωτογραφιών στην επόμενη εκδήλωσή σας.

Στην νέα έκδοση έχουν γίνει οι παρακάτω διορθώσεις και προσθήκες:

  • Διορθώθηκε ένα σφάλμα στο Βlur και στο Unsharp Mask το οποίο μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο του προγράμματος
  • Προστέθηκε προ επισκόπηση στα Βlur και Unsharp Mask
  • Προστέθηκε νέο φίλτρο μείωσης του θορύβου (δοκιμαστικό ακόμα)
  • Προσθήκη της μεθόδου Lanczos Sharp στην αλλαγή μεγέθους μιας εικόνας
  • Προστέθηκαν ρυθμίσεις για την φωτεινότητα, την αντίθεση και το Gamma
  • Συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο και το δωρεάν κοινό κλειδί

Το WarpView ξεκίνησε σαν μια δοκιμή εμφάνισης μιας εικόνας κάνοντας χρήση της κάρτας γραφικών και των δυνατοτήτων του Warp3D. Αφού αυτό ήταν εφικτό, προσθέτοντας μερικά ακόμα χαρακτηριστικά γεννήθηκε το WarpView. Οπότε κάθε εικόνα την βλέπετε σε τρεις διαστάσεις και μπορείτε με το mouse να την περιστρέψετε, να κάνετε zoom και scroll. Αν το λειτουργήσετε με το Warp3D mode ενεργό τότε η εμφάνιση των φωτογραφιών είναι πολύ ομαλή, αλλά απαιτεί και μπόλικη μνήμη στην κάρτα γραφικών, τουλάχιστον 64MB για μεγάλες φωτογραφίες. Υπάρχει και το software rendering mode το οποίο δεν χρησιμοποιεί το Warp3D κι έτσι δεν είναι τόσο ομαλό.

To WarpView είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για εμφάνιση φωτογραφιών και απλής επεξεργασίας τους, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του ή από το OS4Depot.