Amazing Voxel Bird Saga

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφόρησε από την νεοεμφανιζόμενη Cherry Darling, το οποίο ονομάζεται Amazing Voxel Bird Saga. Το παιχνίδι είναι η δεύτερη δημιουργία της εταιρείας για AmigaOS 4 και MorphOS, το οποίο διατίθενται δωρεάν. Αν και είναι σε beta φάση δεν παρουσίασε προβλήματα στην λειτουργία του. Σκοπός σας σε αυτό το παιχνίδι είναι να οδηγήσετε ένα μπλε πουλάκι στην πίστα, χωρίς φυσικά να ακουμπάτε τα εμπόδια που υπάρχουν στον δρόμο σας. 

Κατά την διάρκεια της πτήσης σας θα πρέπει να μαζεύετε τις χαρούμενες φατσούλες για πόντους, κάποια κόκκινα λουλούδια που θα σας χαρίσουν ενέργεια ή τα μανιτάρια τα οποία θα σας κάνουν τεράστιο και άτρωτο για λίγη ώρα. Στο παιχνίδι υπάρχουν τα γνωστά πια Achievements και online score για κόντρες με τους φίλους σας.

Απαιτεί για να λειτουργήσει σωστά να υπάρχει το Warp3D εγκατεστημένο και να υποστηρίζεται από την κάρτα γραφικών σας. Δυστυχώς το Wazp3D το υποστηρίζει αλλά είναι πολύ αργό, διότι απαιτεί το Renderer "SoftPPC to bitmap" για να εμφανίζονται όλα σωστά. 

Το δοκίμασα σε έναν Pegasos 2 με μια Radeon 9200 και το MorphOS 3.5 και το παιχνίδι πήγαινε πολύ καλά. Δυστυχώς, όπως έχει ανακοινώσει και ο developer, η έκδοση για AmigaOS 4 χάνει αρκετή ταχύτητα λόγω των drivers. Παρόλα αυτά το δοκίμασα και στην μAmigaOne με Radeon 7000, όπου η ταχύτητα δεν είναι και τόσο άσχημη, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πλησιάζει την ταχύτητα του παιχνιδιού στο MorphOS.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού, απ' όπου και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν. Αν έχετε κινητό με Android θα το βρείτε και στο Google play και σύντομα θα εμφανιστεί και στο Apple Store.

Στο παρακάτω video μπορείτε να το δείτε να τρέχει στον Pegasos 2 με το MorphOS 3.5 και να πάρετε μια γεύση.

Και στην μAmigaONE