NetSurf 3.1

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του NetSurf 3.1 η οποία περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Ο NetSurf είναι ένας ελαφρύς browser ο οποίος δεν έχει πολλές απαιτήσεις από hardware. Υποστηρίζει CSS v2.1 αλλά η υποστήριξη Javascript είναι ακόμα σε πρώιμη φάση και φυσικά δεν είναι πλήρης. Sites τα οποία απαιτούν εκτενής χρήση javascript, όπως είναι αυτά των social networks ή mail clients, δεν θα δουλέψουν σωστά.

Πιο συγκεκριμένα το facebook.com και το twitter.com δεν θα ανοίξουν σχεδόν καθόλου. Το Gmail από την άλλη θα σας περάσει κατευθείαν στην παλιά html έκδοση, η οποία είναι πλήρως λειτουργική και πολύ πιο γρήγορη. Μην σκεφθείτε να πάτε στο Google Drive, Google Plus και Yahoo mail καθώς θα φάτε πόρτα. Από την άλλη sites όπως τα CNN.com, bbc.co.uk, in.gr, iefimerida.gr και άλλα ενημερωτικά λειτουργούν πολύ καλά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα amiga sites, ελληνικά και ξένα.

Στην νέα έκδοση έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές και βελτιώσεις με πιο σημαντικές την ταχύτερη απόδοση του CSS, έναρξη σε μικρότερο χρόνο, νέα εμφάνιση στις λίστες των bookmarks, global history και cookies, βελτιωμένη διαχείριση των πεδίων επιλογών, την υποστήριξη undo/redo στα πεδία κειμένων και βελτιώσεις γενικά στην διαχείριση των φορμών. Περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές μπορείτε να βρείτε στο changelog.

Την νέα έκδοση μπορείτε να την κατεβάσετε από το OS4Depot, από το Aminet ή αν χρησιμοποιείτε το AmiUpdate, μόλις το τρέξετε θα βρείτε διαθέσιμη την νέα έκδοση για αναβάθμιση. Σας προτείνουμε να κατεβάσετε το πλήρες πακέτο και να κάνετε πλήρης εγκατάσταση, ώστε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στο επίσημο site του NetSurf.