E-UAE PPC JIT beta3

Κυκλοφόρησε η τρίτη beta έκδοση του E-UAE για PPC με υποστήριξη Just In Time (JIT) προσομοίωση, ένα project αρκετά δύσκολο στην ολοκλήρωσή του, καθώς ο δημιουργός του, Almos Rajnai, δεν έχει βασιστεί σε καμιά άλλη υλοποίηση, ούτε σε κομμάτια κώδικα από το Petunia που έρχεται με το AmigaOS 4. Στην τρίτη αυτή έκδοση έχει γίνει μια μεγάλη βελτίωση της ταχύτητας του και μερικές διορθώσεις σε προβλήματα. Όταν το project ολοκληρωθεί θα μπορεί να τρέχει όλα τα παιχνίδια που απαιτούν γρήγορο επεξεργαστή (68020+) και γραφικά με πολλά χρώματα, όπως υποστήριξη για AGA, πολύ πιο γρήγορα και αποδοτικά.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το επίσημο blog site, απ' όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το project. Για να το εγκαταστήσετε στο AmigaOS 4, όσοι έχετε εγκατεστημένο το RunInUAE, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Κατεβάστε το E-UAE PPC JIT beta3 και αποσυμπιέστε το στην RAM
  2. Αντιγράψτε όλα τα περιεχόμενα από τον νέο φάκελο που δημιουργείται με όνομα "E-UAE_0.8.29-PPCJITBETA03_AmigaOS4" στον φάκελο "Sys:Emulation/RunInUAE/E-UAE-amigfx/". Αν θέλετε όμως, πριν από αυτό κάντε ένα αντίγραφο του αρχικού φακέλου "E-UAE-amigfx".
  3. Τέλος θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το JIT στις ρυθμίσεις του RunInUAE. Για να βρείτε τις αναγκαίες νέες ρυθμίσεις, θα πρέπει να διαβάσετε το αρχείο "README" που υπάρχει μέσα στον φάκελο του προγράμματος. Για να έχετε την νέα απόδοση θα πρέπει στις ρυθμίσεις να προσθέσετε την παράμετρο comp_optimize=true.

Για να μπορούμε να καταλάβουμε πότε το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην οθόνη προέρχεται από το JIT, ή αν θέλετε να βλέπετε αν το JIT λειτουργεί κανονικά, έχει προστεθεί ένα νέο led κάτω δεξιά, που όταν αυτό είναι φωτισμένο πράσινο, τότε το JIT λειτουργεί σωστά.

Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε την διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ της νέας έκδοσης με την προηγούμενη, όπως μετρήθηκε από το SYSInfo.

E-UAE-JIT beta2 - Μέτρηση ταχύτητας με το SYSInfo E-UAE-JIT beta3 - Μέτρηση ταχύτητας με το SYSInfo