Renegades Deluxe

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφόρησε αποκλειστικά για Amiga, με τίτλο Renegades Deluxe. Δημιουργός του είναι Wayne Ash Worthart, ο οποίος το 1993 είχε ξεκινήσει να δημιουργεί ένα Public Domain παιχνίδι, το Renegades, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αρκετά χρόνια μετά αποφάσισε ότι ήθελε τελικά να το ολοκληρώσει και να το εξελίξει. Έτσι, γεννήθηκε το Renegades Deluxe.

Το παιχνίδι βασίζεται στην ιδέα του Alien Breed, οπότε είναι ένα shoot'em up όπου βλέπετε τον χαρακτήρα σας από επάνω. Η διαφορά είναι ότι το παιχνίδι έχει φτιαχτεί για να παίζεται από δυο παίκτες ταυτόχρονα με κάθετο split screen. Οπότε ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ένας δεύτερος παίχτης.

Σκοπός σας είναι να εντοπίσετε τον αντίπαλο και να τον εξολοθρεύσετε, καθώς κινήστε στους διαδρόμους εγκαταλελειμμένων διαστημικών σταθμών. Σε διάφορα σημεία στην πίστα θα βρείτε διάφορα add ons, όπως σφαίρες, ενισχυτές όπλου, health packs κα. Κάθε φορά που σας τραυματίζει ο αντίπαλος, τότε ο παίκτης σας κινείται πιο αργά. Πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι σας θα πρέπει να επιλέξετε τον χαρακτήρα σας, όπου ο κάθε ένας έχει διαφορετικό είδος όπλου και διαφορετικές δυνατότητες. Οπότε επιλέξτε σοφά.

Το παιχνίδι μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες. Το αρείο που θα κατεβάσετε είναι ένα ADF, το οποίο αν το γράψετε σε κάποια δισκέτα μπορείτε να το τρέξετε από εκεί απευθείας. Αν το θέλετε στον δίσκο σας, κάντε mount το ADF με το DiskImage και αντιγράψτε τα περιεχόμενά του σε κάποιον φάκελο. Μέσα στα περιεχόμενα του θα βρείτε έναν φάκελο με τίτλο "libs", όπου υπάρχουν δύο βιβλιοθήκες που πρέπει να αντιγράψετε στο Libs: του συστήματός σας, ώστε το παιχνίδι να μπορεί να τα εντοπίσει και να τρέχει σωστά.

Αν θέλετε και μπορείτε, στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού υπάρχει ένα κουμπί για δωρεά (donate). Κάθε ποσό μετράει ως ανταμοιβή προς τους developers και να τους γεμίσει με όρεξη για την συνέχεια.

Μια γεύση του παιχνιδιού μπορείτε να πάρετε από το παρακάτω video.