Το WHDLoad ανανεώνεται στην έκδοση 18.1

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του WHDLoad, το οποίο έφτασε στην 18.1. Δημιουργός του είναι ο Bert Jahn, και η νέα αυτή έκδοση φέρνει νέα χαρακτηριστικά αλλά και διορθώσεις προβλημάτων. Για όσους δεν γνωρίζουν το WHDLoad, να πούμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα, καθώς δίνει την δυνατότητα σε παλιές, και όχι μόνο, Amiga, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με λίγη παραπάνω μνήμη και ένα σκληρό δίσκο, να τρέχουν παιχνίδια άμεσα και γρήγορα από το δίσκο, παρόλο που δεν είχαν την δυνατότητα να εγκατασταθούν σε αυτόν.<--break->

Μια σημαντική αλλαγή που έρχεται με την νέα αυτή έκδοση είναι η δυνατότητα της online ανανέωσης του ίδιου του WHDLoad αλλά και των Slave αρχείων των παιχνιδιών. Αυτή η λειτουργία απαιτεί το σύστημά σας να έχει πρόσβαση στο Internet. Σε περίπτωση που δεν θέλετε αυτή την λειτουργία, υπάρχει η παράμετρος NoNetwork/S, την οποία θα πρέπει να περάσετε στις ρυθμίσεις του, οι οποίες συνήθως βρίσκονται στον φάκελο S.

Το πόσο σημαντικό είναι το WHDLoad θα το καταλάβετε αν προσπαθήσετε να παίξετε κάποιο από τα παλιά παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν πάνω από 10 δισκέτες. Το WHDLoad μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε πλήρως, με μια μικρή όμως επιβάρυνση της τάξης των 20€ στηρίζετε την πολύ σημαντική αυτή δουλειά και δεν περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι.

Σας προτείνουμε να συνοδεύσετε το WHDLoad με το πολύ καλό freeware iGame, το οποίο έχει δημιουργήσει ένας Έλληνας Amiga User, ο Μανώλης Βασιλάκης. Το iGame λειτουργεί σαν launcher των παιχνιδιών που έχετε στον δίσκο σας, όπου μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσει ανά είδος, να βρίσκετε εύκολα αυτά που παίζετε περισσότερο, να κάνετε αναζήτηση και άμεσα να ξεκινάτε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Την τελευταία έκδοση του WHDLoad μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ, ενώ το iGame να το κατεβάσετε από εδώ.